Ontspanning Vorige

1 van 465

Volgende

Homer Simpson geeft carrièreadvies: doe een dutje!

Homer woont dan wel niet in Spanje, maar van middagdutjes kent hij alles. Zijn 5 tips voor een verkwikkende powernap. D’oh!!

15 september 2010

Delen

Homer Simpson

Elke werknemer kent wel het dagelijks dipje na de lunch. Een middagdutje van 20 à 30 minuten komt de productiviteit ten goede.

Homer: "Right, ik kan dan ’s avonds veel langer tv blijven kijken zonder in slaap te vallen. Marge zegt dat slapen op het werk voor de meeste mensen niet eenvoudig is. Gelukkig heb ik daar zelf geen last van, ziehier dus mijn succesrecept. Woo-hoo!"

De 5 tips van Homer Simpson:

 1. Verduister
  "Probeer een plaats te vinden waar je de lichten kan afzetten. Is dat niet mogelijk, neem dan ooglappen of een masker mee. Chips kunnen ook."

 2. Zoek een zetel
  "Maak het jezelf comfortabel. Ik kies voor mijn zetel, de tv en 10 Donuts. Voor wie moet werken deze tip: gewoon je hoofd op je bureau leggen werkt niet. Die z van je toetsenbord blijft enkele dagen in je voorhoofd gebrand staan. Een zetel in een vergaderzaal is zoveel makkelijker, vergeet dat lokaal wel niet op tijd te reserveren."

 3. Ssssttt...
  "Zorg dat de gekozen plek stil is. Als er te veel lawaai is, gebruik ik oorstoppen of de koptelefoon van Bart."

 4. No snooze
  "Zet een alarm. Ik spreek uit ervaring. Anders lukt het me nooit om thuis te zijn als Bart en Lisa van school komen. D’oh! Een powernap van 10 tot 20 minuten volstaat naar het schijnt al om te ontspannen en weer fit de werkdag te kunnen volmaken."

 5. Adem
  "Niet dat ik er last van heb, maar Marge vertelt me altijd dat veel mensen niet goed slapen doordat hun brein maar blijft doorgaan. Dat kan je oplossen door je te concentreren op je ademhaling. Diep inademen door je neus en traag uitademen langs je mond doet je ontspannen ... zzz … zegt Marge."
 

(mr) - Halogensoftware.com  

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?