Het loon van... Vorige

1 van 637

Volgende

Hoeveel verdient F1-kampioen Jenson Button?

De Brit Jenson Button draait intussen 10 jaar mee in het grote Formule 1-circus. En dat heeft ‘m geen windeieren gelegd. Toch is hij naar verluidt de enige toprijder die geen eigen privéjet heeft of huurt.

7 juni 2012

Delen

Jenson Button, McLaren F1
Jenson Button, F1-piloot bij McLaren

Niet dat Jenson zich zo’n privéjet niet kan veroorloven. Tussen 2002 en 2008 verdiende hij gemiddeld 10 miljoen euro per jaar, privésponsoring en inkomsten uit merchandising niet inbegrepen.

Niet enkel geld wat telt?

Eind 2008 besliste Jensons team Honda zich terug te trekken uit de Formule 1. De Brit, die bij Honda een contract van 10 miljoen euro per jaar had – goed voor drie seizoenen, te beginnen vanaf 2009 – had toen de keuze: kiezen voor de contractuele schadevergoeding van 25 miljoen euro of gaan rijden voor het nieuwe team Brawn GP en de helft van z’n loon inleveren.

Jenson koos voor het tweede, liet de schadevergoeding van 25 miljoen euro aan zich voorbijgaan en tekende een contract bij Brawn GP, goed voor ‘slechts’ 5 miljoen euro per jaar en de overeenkomst al z’n verplaatsingskosten en andere uitgaven volledig voor eigen rekening te nemen. Zijn gok loonde weliswaar, want eind dat seizoen werd Jenson Button de nieuwe wereldkampioen.

Zijn loon nu?

Na z’n wereldtitel vroeg Jenson opslag bij Brawn GP, 9 miljoen euro per jaar in plaats van de 5 miljoen euro van het jaar ervoor. Die kreeg hij niet, dus vertrok hij richting McLaren, waar hij het eerste jaar 8 miljoen euro verdiende. Intussen verdient hij er evenveel als z'n collega Lewis Hamilton: 16 miljoen euro per seizoen.

(kv)

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?