Patrick Lefevere: foto's nemen van geblutste auto's
De Quick Step manager en ploegbaas van Tom Boonen reed vroeger ook met de fiets. Maar Patrick Lefevere begon z’n carrière wel degelijk in de auto’s. Kapotte auto’s!
“Een Belgische profrenner heeft het bediendenstatuut”, vertelt Marc Van Boterdael, boekhouder bij de Koninklijke Belgische Wielerbond. “Dat is zo opgenomen in het sociaal statuut. Een renner die koerst om den brode, heeft ook recht op een pensioen omdat hij sociale zekerheid betaalt. Op een dertiende maand en vakantiegeld hebben de renners geen recht.”
Hoeveel een wielrenner gemiddeld verdient, is moeilijk te achterhalen. Ploegen communiceren daar nu eenmaal niet graag over. Een minimumloon is er wel. Dat is wettelijk vastgelegd door barema's van de UCI.
“Dertig procent van de renners rijdt voor het minimumloon”, weet Cédric Vasseur, voormalig voorzitter van de Internationale Wielervakbond CPA. Voor de renners uit de ProTour is dat omgerekend zo’n 2.500 euro per maand. “De rest verdient iets meer, de absolute top heel veel meer”, besluit Vasseur.
In het geval van Tom Boonen is dat naar verluidt zo’n 1 miljoen euro per jaar, oftewel een slordige 83.350 euro per maand. En daar zit het prijzengeld nog niet inbegrepen!
(kv) – Bron: Sportwereld.be
20 februari 2012Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte
De Quick Step manager en ploegbaas van Tom Boonen reed vroeger ook met de fiets. Maar Patrick Lefevere begon z’n carrière wel degelijk in de auto’s. Kapotte auto’s!
Brusselse werkgevers gingen met elkaar in conversatie over carrière en jobinhoud in de bruisende stad.
We vroegen aan Karel (44) uit Lokeren hoeveel hij verdient en wat zijn job precies inhoudt...
ChatGPT bracht bij zijn lancering een kleine aardschok teweeg. Intussen is ook Bard op het toneel verschenen. Maar wat kan je er nu mee?
We vroegen aan een gepensioneerde ‘inspecteur van de beweging bij de spoorwegen’ naar zijn vroegere job en zijn pensioen…
Wat is de meest onderwezen vreemde taal in het algemeen en in het beroepsonderwijs in de EU?
Leefmilieu Brussel is de milieu- en energieadministratie van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest die streeft naar een duurzamere en groenere toekomst voor alle Brusselaars.
Krijg je na een sollicitatieproces de job aangeboden die je wou maar heb je er ondertussen nog eens goed over nagedacht? Dit zijn 4 mogelijke scenario’s…
We vroegen een 59-jarige business analist bij een productiebedrijf in de chemische sector naar zijn job en hoeveel hij daar maandelijks mee verdient...