Vorige

1 van 181

Volgende
Volgend artikel:

Dit zijn de interessantste apps voor je werk

Hoeveel tijd verlies jij op kantoor?

11 maart 2010
Even je privémail of Twitter checken, neemt niet veel tijd in beslag. Of toch? Als je alles bij elkaar telt, zou je best wel eens versteld kunnen staan.
twitter op kantoor

Hoewel je je voorneemt om maar even een kijkje te nemen, spendeer je al gauw een half uur op Facebook of andere sociale media. Een onderzoek van Salary.com suggereert dat Amerikanen ongeveer 20 procent van hun tijd op kantoor verkwisten. Surfen op het internet blijkt de grootste boosdoener. Dat meldt The Wall Street Journal.

Software to the rescue

Intussen is er software op de markt die nauwkeurig bijhoudt hoe je je tijd aan de computer besteedt. ‘Rescue Time’ is een bedrijfje dat zulke software op de markt brengt. Tony Wright, een van de stichters, stelde in een studie vast dat gebruikers van deze software gemiddeld 71 keer per dag een scherm voor instant messaging openen. Dat is om de 5,2 minuut of 11,5 keer per uur.

‘Klok’ is een ander programma dat je tijdsbesteding in de gaten houdt. Het registreert niet zozeer wat je online doet, maar vraagt gebruikers om zichzelf taken op te leggen doorheen de dag. Gebruikers laten weten wanneer ze aan elk project beginnen en wanneer ze ermee stoppen. Op die manier kan je de vergelijking maken tussen wat je je vooropgesteld had en wat je in werkelijkheid bereikt hebt.

‘Slife’ en ‘ManicTime’ zijn nog twee andere programma’. Zij rollen allebei grafieken uit over je tijdsbesteding. Zo zie je hoeveel pauze je gedurende de dag genomen hebt en hoeveel je hebt gemaild. Wedden dat je schuldgevoel je harder doet werken?

(ks) 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook

Artikels zoeken

Aanbevolen jobs

Wil jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

Voeg je CV toe
Jobs voor jou zal je betere jobs suggereren gebaseerd op je opleiding, vaardigheden en werkervaring.

Of zoek in 16736 andere jobs