Waar vind ik jobs?
Vorige

1 van 544

Volgende

Hoe zorg je zelf voor werkzekerheid?

Heb je geen zin om te piekeren over werkzekerheid? Lees dan goed volgende tips voor een carrière met toekomst.
#

‘Werkzekerheid’ lijkt een woord dat stilaan uit het woordenboek geschrapt kan worden. TimesOnline bundelt een aantal adviezen waardoor je wel kan inzetten op een mooie professionele toekomst.

 1. Denk ook op korte termijn
  Focus niet alleen op vaste contracten wanneer je een nieuw carrièrepad uitstippelt. Veel bedrijven opteren nu voor interim-werknemers. Kan je jezelf bewijzen op korte tijd? Dan kan een tijdelijke baan misschien permanent worden.
 2. Leer een taal
  Meertaligheid is altijd een pluspunt. Kan je jezelf al uit de slag trekken in het Duits en het Frans? Ja, oui. Dan is Mandarijns zeker de taal waarmee je in de toekomst internationale deuren kan openen.
 3. Digitaal
  De toekomst is digitaal. Steeds vaker komen er technologische snufjes met de meest uiteenlopende toepassingen. Een verdere groei is zeker. Als digitale marketeer, programmator of online strategisch manager kan je ‘werkzekerheid’ al noteren in je palmtop.
  > In welke sectoren vind je nog jobs?
 4. Start een zaak
  Laat je niet afremmen door doembeelden. Crisistijden blijken voor veel ondernemers het moment om een eigen zaak op te starten. Inspireer je door te denken aan de noden van morgen. ‘Ecologisch’ scoort zeker. Zonder eigen creatieve ideeën kan het lonen om een franchise uit te baten.
  > Milieuconsulent, een job met toekomst
    

(ab)    

2 februari 2010
Aanbevolen jobs

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook