Werken in het buitenland Vorige

1 van 84

Volgende

Hoe vind je een job in het buitenland?

Wonen en werken in het buitenland. Velen dromen ervan. Maar hoe begin je aan je zoektocht naar een buitenlandse job? En waar moet je allemaal rekening mee houden? De volgende organisaties zetten je op de goede weg!

18 juli 2019

Delen

1. Werken in het buitenland

‘Werken in het buitenland’ is hét platform voor Nederlandstalige werknemers die op zoek zijn naar een job in het buitenland. WIHB helpt omgekeerd ook buitenlandse bedrijven bij de zoektocht naar Nederlandstalig personeel.

Je vindt er vacatures in Europa, Azië, Afrika en de Verenigde Staten. Een sollicitatiebrief versturen is via het platform heel eenvoudig. Word je uitgenodigd voor een gesprek? Dan kan dat simpelweg via videochat of telefoon. Of je kan natuurlijk al eens ter plaatse gaan om de sfeer op te snuiven.

WIHB wil ook informeren en inspireren. Onder ‘nieuws en verslagen’ vind je allerlei info en tips over werken in het buitenland. Daarnaast hebben ze een handige tool om de kost van levensonderhoud tussen verschillende landen te vergelijken. Wel handig om zo je loonaanbod in een juist perspectief te zetten.

2. Eures

Eures is het Europees Portaal voor Beroepsmobiliteit. In hun databank vind je talloze Europese jobs. Je kan er een online cv aanmaken en een vaardigheidspaspoort.

Per land is er bovendien een handig overzicht te vinden met informatie over leven en werken.

3. Vlamingen in de wereld

Vlamingen in de Wereld (VIW) is een belangenorganisatie voor landgenoten die in het buitenland (willen) wonen, werken en verblijven. VIW onderhoudt via haar wereldwijd netwerk contacten met duizenden uitgeweken Vlamingen. De stichting adviseert in emigratie- en expatriatiekwesties en helpt bij de administratieve rompslomp bij verhuizing, sociale zekerheid ...

Op hun website vind je interessante buitenlandse werkaanbiedingen, nuttige tips en ervaringsverhalen van uitgeweken Vlamingen.

4. World Exchange Program

Ben je op zoek naar vrijwilligerswerk, een buitenlands schoolprogramma, een taalreis of stage? Dan ben je bij WEP aan het juiste adres. WEP heeft bijna dertig jaar ervaring in het organiseren van culturele en educatieve reizen. In hun aanbod zitten meer dan 60 bestemmingen over de hele wereld, 20 talen, 300 studie- en taalgerichte projecten of vrijwilligerswerk.

5. VVOB – Ontwikkelingswerk via kwaliteitsvol onderwijs

Wil je er een tijdje tussenuit en helpen waar het nodig is? Dan is ontwikkelingswerk iets voor jou. De Vlaamse Vereniging voor Ontwikkelingssamenwerking en Technische Bijstand richt zich op het faciliteren van kwaliteitsvol onderwijs in ontwikkelingslanden. Je kan bij hen terecht voor advies en uiteenlopende stageplaatsen in de onderwijssector.

(mr) 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?