Jaarlijkse vakantie
Vorige

1 van 173

Volgende

Hoe profiteer je van de zomer om je carrière te versterken?

10 augustus 2010
De zomermaanden zijn het ideale moment om je troeven uit te spelen en je carrière een boost te geven. Zeker pas afgestudeerden hebben meestal nog niet zo veel verlof en kunnen hun slag slaan.
Versterk je carrière

Tijdens de zomer is het meestal minder druk op kantoor. Als je aan de verleiding weerstaat om het zelf ook rustiger aan te doen, kan je je positie op het werk verbeteren.

5 tips

 1. Meer verantwoordelijkheid nemen
  Je kan voorstellen om taken over te nemen van een collega die op vakantie is. Pas wel op: kleed het zo in dat je aanbod niet mis begrepen wordt en je collega bij zijn terugkeer niet vindt dat je onder zijn duiven hebt geschoten.
 2. Het bedrijf beter leren kennen
  Maak gebruik van deze rustigere periode om verder te kijken dan je eigen afdeling en je te interesseren voor andere departementen. Je kan veel leren door het jaarverslag of te laatste persberichten door te nemen.
 3. Kennismaken met je collega’s
  In de zomer is iedereen opgewekter, het ideale moment dus om te netwerken. Tijdens de koffiepauze kan je meer te weten komen over welke job je overbuur nu juist doet of hoe oudere collega’s hun werk aanpakken.
 4. Je baas met rust laten
  Is je chef op verlof? Dat is het ideale moment om alles uit de kast te halen. Je kan aantonen dat je op eigen benen kan staan, initiatief kan nemen en zelf problemen kan oplossen. Overdrijf ook niet: een belangrijke beslissing moet je altijd eerst doorpraten met je baas of zijn vervanger.
 5. Geen werk zoeken
  Misschien heb je je droomjob nog niet te pakken, maar dat is geen reden om ander werk te zoeken tijdens de kantooruren, ook al is het nu rustiger. Stel je voor dat een collega of je baas je cv bij de printer vindt …
    

(mr) – Bron: Wall Street Journal      

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs
Anderen bekeken ook