Liefde en seks
Vorige

1 van 90

Volgende

Hoe kan een kantoorliefde overleven?

Het grootste deel van de dag breng je door op kantoor. Geen wonder dat er dan soms relaties ontstaan op de werkvloer. Twee derde van de single werknemers begint een relatie met een collega, 41 procent van de andere werknemers is echter minder onschuldig. Zij zitten midden in een verboden relatie …
#

Het grootste deel van de dag breng je door op kantoor, niet te verwonderen dus dat er af en toe een relatie ontstaat op de werkvloer. Maar is het wel een goed idee om toe te geven aan die kantoorliefde?

Focus vermindert

Het is algemeen geweten dat verliefd zijn je concentratievermogen naar beneden haalt. Zit het object van die verliefdheid dan ook nog eens ganser dagen in dezelfde kantoorruimte, dan kun je er prat op gaan dat je focus zal dalen.

Maar niet alleen wat concentratie betreft is een kantoorliefde een ingewikkelde materie. Stel je eens voor: jullie hebben een vergadering waarin wordt gezegd dat het nieuwe project op niets trekt. Ga jij kritiek durven uiten op je geliefde? Uit angst om je relatie op het spel te zetten, houd je je waarschijnlijk in.

Verliefd op je baas

Ondanks waarschuwingen van je baas, vrienden en collega’s valt verliefdheid niet altijd te onderdrukken. Op zich geen probleem, althans als het niet om een verboden liefde gaat óf een relatie met je leidinggevende. Want dat is riskant. Bij conflicten dreig je niet alleen je relatie, maar ook je job op het spel te zetten.

Ingewikkeld, maar vaak niet te stoppen, geven wij je enkele tips om die kantoorliefde te overleven ….

4 gouden Cupido-tips

 1. Houd het geheim
  Doe dit tot je er zeker van bent dat het serieus is.
 2. Wees discreet
  Ga het op kantoor niet van de daken schreeuwen. Vertel het enkel aan je dichtste collega’s en diegene waarmee je het best overeen komt.
 3. Blijf professioneel
  Op het werk zijn jullie collega’s, thuis geliefden. Zorg dat je niet betrapt kan worden op het toilet, in de rokersruimte of aan de printers.
 4. Houd werk en privé gescheiden
  Laat je relatieproblemen thuis en werkproblemen op het werk. Onnodig om thuis nog na te discussiëren over iets wat er in de vergadering gezegd is geweest. Dit geldt ook voor op kantoor. Verschillen jullie van mening tijdens een vergadering? Trek het je niet aan en blijf kalm. Scheld elkaar niet de huid vol.


(mw) – Bron: Collega’s en andere dieren (2010) van Sabine Wisman 

27 september 2011
Aanbevolen jobs

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook