Gezondheid
Vorige

1 van 650

Volgende

Hoe blijf je op gewicht op het werk?

15 juni 2010
Obesitas wordt gezien als een individueel sociaal en biologisch fenomeen. Niet helemaal juist dus, ook je werk speelt een belangrijke rol. Werkgevers moeten dus eveneens hun verantwoordelijkheid nemen, en dat ontbreekt momenteel zeggen de onderzoekers.
te dik

Dit zou nochtans werknemer én werkgever ten goede komen. De werknemer wordt gezonder en het bedrijf kent minder verzuim, heeft een alertere werkvloer en een hogere productiviteit.

5 tips om niet te verdikken op het werk

  1. Sla je verschillende dagen na elkaar het ontbijt over, dan kan je al bijkomen. Snel een ontbijtkoek of cornflakes eten achter je bureau is dus geen goed idee.
  2. Stimuleer je baas om maatregelen te nemen. Wat kan hij doen: de bedrijfskeuken voldoende variëren en het aanbod van gezonde voeding uitbreiden, de werkstress terugdringen en sportmogelijkheden aanbieden op de werkvloer.
  3. Kan je ’s middags warm eten op het werk, doe dit dan. Het avondeten is de minst belangrijke maaltijd van de dag en moet je zo sober mogelijk houden.
  4. Om niet te verdikken is het belangrijk dat je tijdens de werkdag geen honger hebt en constant calorieën verbrandt. Tussendoor even naar de snoepautomaat lopen kan, zolang je er ook op let dat je maaltijden evenwichtig zijn.
  5. Blijf geen hele dag op je bureaustoel zetten. In plaats van een mail te sturen, kan je toch gewoon eens tot bij je collega gaan. Het bevordert de werksfeer en is goed voor je lijn.
    

(mr) - Bron: HR News / hrsquare.be     

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs
Anderen bekeken ook