Workaholics Vorige

1 van 164

Volgende

Hoe blijf je getrouwd met een workaholic?

Sommige mensen lijken eerder getrouwd te zijn met hun werk dan met hun partner. Deze tips helpen om je relatie met een workaholic te redden.

14 januari 2010

Delen

getrouwd met een workaholic?

Volgens onderzoekers van de University of North Carolina is de kans op een echtscheiding dubbel zo groot als je getrouwd bent met een workaholic. Deze tips voorkomen dat je relatie onder te veel druk komt te staan.

 1. Doorbreek het werkschema
  Lever geen onbewuste bijdragen aan de werkverslaving van je partner. Het avondmaal, familie-uitjes of bedtijd moet je niet uitstellen in het voordeel van het werk van je partner.
 2. Geniet samen
  Een bezige bij kan je ook aan het werk houden met ontspanning. Zoek een gemeenschappelijke hobby of interesse waar je samen tijd in kan investeren. Mogelijkheden genoeg: cinema, sporten …
 3. Zaag niet
  Vermijd een klagende of beschuldigende ondertoon. Door te zeggen ‘Je bent een egoïst die alleen aan zijn werk denkt’ vererger je het probleem. ‘Ik zou het leuk vinden om vaker samen tijd door te brengen’ werkt veel positiever.
 4. Informeer naar je partners baan
  Zorg er voor dat je weet wat de baan van je partner inhoudt en waarom hij of zij daaruit zo veel voldoening haalt. Rustig over jullie carrières praten zorgt zeker voor meer wederzijds begrip.
 5. Maak kennis met de collega’s
  Je bent waarschijnlijk nieuwsgierig naar de collega’s waarmee je partner hele werkdagen slijt. Organiseer eens een etentje om hen te ontmoeten.
 6. Maak flexibele plannen
  Maak een planning met activiteiten voor ná het werk. Noteer de huishoudelijke taken en de momenten van ontspanning. Toch is flexibiliteit nodig, want het leven zit vol verrassingen.
 7. Bereikbaarheid?
  Met een mobiele telefoon is een workaholic waarschijnlijk graag vergroeid. Kies enkele momenten waarop deze toch uitgezet kan worden, zoals bijvoorbeeld iedere zaterdagavond.
 8. Therapie
  Als je partner niet kan afkicken van zijn werkverslaving is therapie een optie. Een therapie kan je motiveren vanuit het belang voor jullie relatie.
  

(ab) 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?