Meer/minder verdienen
Vorige

1 van 323

Volgende

Hier verdien je 1.300 euro/maand om op een hond te letten

hond
Aandacht aandacht, hondenliefhebber: er is iets nieuws. Wil je geld verdienen op een toffe manier? Dan is dit zeker iets voor jou.

San Francisco, de stad vernoemd naar de heilige Franciscus, de patroonheilge van de dieren, omdat… Wel, omdat hij een grote dierenvriend was. Een stad die altijd al dier-, maar vooral hondvriendelijk was, dankzij het aangename weer en de vele openbare plaatsen om te gaan wandelen. Nu gaan ze nog een stap verder. Baasjes kunnen nu niet alleen beroep doen op een hondenwandel-service, maar op een uitgebreide, luxe oppasdienst.

Hoe het werkt

De prijzen variëren, maar meestal gaan ze uit van een abonnementsdienst of maandpassen. De “basisdiensten” zijn er te verkrijgen vanaf 250 dollar (221 euro) per maand. Wil je een beetje extra? Dan stijgen de prijzen naar plusminus 600 dollar (530 euro) per maand. Heb je een onverzadigbare honger naar een paradijselijke behandeling voor je hond? Dan worden bedragen van ruim 1.500 dollar per maand niet uitzonderlijk, wat neerkomt op een dikke 1.325 euro per maand. Sommige van de diensten rekenen zelfs een instapbedrag 7.500 dollar, oftewel 6.630 euro. Dat meldt Express Business en de Britse krant The Guardian.

Voor die prijs krijg je een echt hondenparadijs. Je hond zit niet in een hok, wordt op tijd geanimeerd en krijgt aangepaste voeding. Kan je je hond zelfs met die zekerheid niet missen? Dan zijn er webcams om je hond live te zien spelen. Daarbovenop kan je een privé verjaardagsfeestje organiseren en krijg je uitnodigingen voor exclusieve evenementen. Voor wie zijn viervoeter echt niet wil achterlaten, is er zelfs de mogelijkheid om onder de meest luxueuze omstandigheden te werken in de lounge van de opvangdienst. Hiervoor voorzien ze snel internet, bureaus, iets om te drinken en een 4K TV waar je de honden live op kan zien spelen. Het zijn dus niet alleen de honden die in de watten worden gelegd voor 1.325 euro per maand...

De hardstwerkende stad in de VS

Behalve een diervriendelijke stad, blijkt San Francisco ook een hardwerkende stad te zijn. In een onderzoek van Wallethub, werd er gekeken naar de lengte van een werkweek, de werkgelegenheidspercentages en de ongebruikte vakantiedagen. Hieruit bleek San Francisco de beste van de klas, wat natuurlijk verklaart waarom er een luxe oppasdienst voor honden nodig is.

dog sitting

Baasjes voelen zich schuldig, omdat ze hun dierbare viervoeter(s) achterlaten, wanneer ze vertrekken voor een lange werkdag. De luxe opvangdiensten zorgen er dan voor dat ze zich niet meer in 100 bochten moeten wringen om het aller-, allerbeste voor hun dier te realiseren. Op die manier, kunnen ze hun passie voor de job combineren met de liefde voor hun dier.

Critici trekken aan de alarmbel

De reacties bleven niet uit bij de groeiende populariteit van de hondendiensten. Zo noemt een lokale blogger het een dienst voor “mensen die tijd en geld te veel hebben”. Een terugkomend argument tegen de hondenverwennerij is het feit dat San Francisco zich momenteel in een humanitaire crisis bevindt. Er is een gigantisch tekort aan opvang voor daklozen, maar tegelijk worden de harige vrienden luxueus ontvangen én kunnen ze drinken uit artificiële watervalletjes van gefilterd water.

Deb Campbell, woordvoerster van de lokale dienst voor dierenverzorging in San Francisco, licht toe dat er verschillende minder dure opties beschikbaar zijn. Je kan ook beroep doen op een hondenwandelaar die de hond thuis komt ophalen en weer terugbrengt tegen betaling. Daarbovenop werkt een van de opvangdiensten samen met een organisatie die zich bekommert om het lot van verwaarloosde honden. Ze zorgen dus niet alleen voor honden van welvarende baasjes...

(mr)

4 december 2019
Aanbevolen jobs

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook