Collega's
Vorige

1 van 453

Volgende

Het meest gênante gedrag op kantoor?

Een op de vijf werknemers heeft weleens een dutje gedaan op het werk. Ook ander gênant gedrag, zoals een mail met roddels naar een verkeerde ontvanger sturen, overkwam al 19 procent van de werknemers.
#

Dat blijkt uit onderzoek van de Nederlandse vacaturesite NationaleVacaturebank naar schaamte op het werk, waar ruim 1.000 respondenten aan deelnamen. Het meest gênante wat werknemers op de werkvloer al overkwam volgens de studie is per ongeluk een boer of wind laten.

Plaatsvervangende schaamte

Ook van plaatsvervangende schaamte voor collega's hebben werknemers soms last. Meer dan de helft (54 procent) van de ondervraagden gaf aan dat ze zich het meest generen wanneer de baas in het openbaar een collega een standje geeft. Daarnaast schamen werknemers zich ook voor hun collega's wanneer ze zich laten gaan op het bedrijfsfeest (25 procent), openlijk flirten met klanten (11 procent) of te blote kledij dragen (9 procent).

"Omdat je veel tijd op de werkvloer doorbrengt, gebeuren er weleens dingen waar je je voor schaamt. Dat is vervelend, maar niet ernstig. Maak je er dan ook niet teveel zorgen over. Wees je echter wel bewust van de reacties van je collega’s. Zij moeten immers de hele werkweek met je doorbrengen", aldus Joop Uitendaal van NationaleVacaturebank.

Hoe omgaan met een gênante collega?

Het merendeel van de ondervraagde werknemers zou hun collega rechtstreeks aanspreken wanneer hij of zij gênant gedrag op het werk vertoont. Een op de drie doet dit liever iets subtieler door hints te laten vallen. Amper 7 procent zou het zo laten en helemaal niets zeggen.

Tot slot polste NationaleVacaturebank ook naar de verschillende plaatsen waar men liever geen collega’s tegen het lijf loopt. Die top vijf ziet er als volgt uit:

  1. In de sauna
  2. Op vakantie
  3. Bij de dokter
  4. In de kringloopwinkel
  5. Op café

(nm) – Bron: Managersonline.nl 

15 februari 2013
Aanbevolen jobs
Anderen bekeken ook