Het loon van...
Vorige

1 van 874

Volgende
Volgend artikel:

Het loon van een senior digital marketing consultant: 3.900 euro bruto

Het loon van een verpleegkundige Intensieve Zorgen: 3.850 euro bruto

Verpleegkundige intensieve zorgen
We vroegen een 27-jarige verpleegkundige Intensieve Zorgen naar haar job en hoeveel zij daar maandelijks mee verdient...
  • Leeftijd: 27
  • Beroep: Verpleegkundige Intensieve Zorgen
  • Diploma: Bachelor verpleegkunde + Banaba Spoed en Intensieve Zorgen
  • Privé: gehuwd
  • Bruto maandloon: 3.850 euro
  • Netto maandloon: 2.400 à 2.500 euro
  • Extralegale voordelen: hospitalisatieverzekering en maaltijdcheques

Wat houdt je job in?

“Ik werk als verpleegkundige op Intensieve Zorgen, een afwisselende en uitdagende job. Er zijn heel wat verschillen met andere afdelingen van het ziekenhuis. Onze patiënten bevinden zich meestal in kritieke toestand en zijn niet zelfredzaam. Elke verpleegkundige is verantwoordelijk voor drie patiënten. Die volgen we dan van A tot Z op.”

“Ik sta in voor de volledige verzorging van mijn patiënten, van medicatie toedienen tot intuberen en soms zelfs reanimeren. Per shift wordt er telkens iemand aangesteld als coördinator. Die zorgt voor de administratie, de planning en springt bij waar nodig. Hoewel dat ook leuk is, verkies ik toch om mijn eigen patiënten op te volgen.”

Spreekt een job op Intensieve Zorgen je wel aan? Bekijk het actuele vacatureaanbod en …go for happy!

Waarom heb je voor deze job gekozen?

“Na mijn algemene bachelor verpleegkunde heb ik nog een banaba Spoed en Intensieve Zorgen gevolgd. Op mijn eerste stagedag op Intensieve Zorgen wist ik het: hier hoor ik thuis. Deze afdeling van het ziekenhuis biedt veel uitdaging en verantwoordelijkheden en dat sprak me onmiddellijk aan.”

Doe je je job graag?

“Zeker en vast! Er komen patiënten met de meest uiteenlopende ziektebeelden binnen en dat zorgt voor veel afwisseling. Ik verzorg zowel mensen met cardiologische, neurologische en andere aandoeningen als covidpatiënten. Dat maakt Intensieve Zorgen zo’n uitdagende afdeling. Bovendien wordt er verwacht dat we actief meedenken over therapieën en zelf behandelingen voorstellen aan de arts. Als je dan achteraf een goed resultaat bereikt, geeft dat veel voldoening.”

Go for happy! Check welke job in de zorg bij jou past!

Hoeveel uren werk je per week?

“Ik werk gemiddeld 38 uur per week. Mijn werkschema bestaat uit drie verschillende shiften: vroege, late en nachtshiften. ’s Nachts werken vind ik best wel zwaar, want ik ben een echt ochtendmens. Ook werk ik een weekend op twee. Dat weegt soms wel op mijn sociaal leven. Ik breng graag tijd door met familie en vrienden, dus de vrije weekends zitten altijd heel snel vol!”

Ben je tevreden over je salaris?

“Ja, ik klaag niet. Ik verdien niet slecht, maar eigenlijk is het wel te weinig voor de verantwoordelijkheid die ik moet dragen. Mijn loon is ook niet elke maand hetzelfde. Als ik meer nachten gewerkt heb, verdien ik meer.”

Verdien jij zoals het hoort? Vergelijk je loon met dat van anderen dankzij het Jobat Salariskompas

Spaar je?

“Dat is moeilijk. We hebben net een huis gebouwd en moeten dus nog heel wat jaren onze lening betalen. We proberen wel wat opzij te zetten om stapsgewijs ons huis verder af te werken.”

Waar gaat het merendeel van je loon naartoe?

“Zoals bij veel mensen slorpt de hypothecaire lening het grootste deel van ons budget op.”

Heeft de coronacrisis effect op je loon of je werking?

“Op mijn loon heeft de crisis geen effect gehad, op de werking des te meer. De manier waarop we patiënten moeten benaderen is grondig veranderd. Bij covidpatiënten moeten we door een extra sas, waar we ons omkleden: een pak, bril, masker en een face shield. Het is ook heel druk geweest. Gelukkig kregen we bijkomende ondersteuning van collega’s uit andere afdelingen. Ik ben erg dankbaar voor de hulp die we gekregen hebben.”

EXTRA: Verpleegkundige Vanessa getuigt over haar werk tijdens de coronacrisis…

Lig je wakker van je pensioen?

“Nee, daar ben ik eigenlijk nog niet mee bezig. Ik heb bijvoorbeeld nog nooit op mypension.be gekeken. Ik doe wel aan pensioensparen.”

Waar kun je echt geen geld aan geven?

“Aan extreem dure kledij, make-up of parfum. Als ik iets leuk vind, koop ik het wel, maar ik kan geen excessieve bedragen spenderen aan kledij.”

Waar geef je met plezier geld aan uit?

“Aan vrijetijdsbesteding. Door mijn intense job heb ik nood aan voldoende ontspanning. Ik ga veel sporten en vind het niet erg om wat geld neer te tellen om te gaan tennissen of padellen. Ook aan de afwerking van ons huis spendeer ik graag geld, dat is immers iets blijvends en daar kunnen we dagelijks van genieten.”

Wat zou je doen als je de lotto wint?

“Een jaar onbetaald verlof nemen en een wereldreis maken. Daarna zou ik wel opnieuw gaan werken, stilzitten is niets voor mij. Misschien zou ik minder uren opnemen, maar ik zou nooit volledig stoppen met werken. Daarvoor doe ik het veel te graag.”

Werken in de zorg is de max! Bekijk naar welke profielen zij momenteel op zoek zijn…

(Sandra Staes)

Wil je zelf graag (anoniem) getuigen over jouw loon? Stuur ons een e-mail via redactie@jobat.be, dan nemen wij contact met je op!

DISCLAIMER
Jobat is niet verantwoordelijk voor de juistheid van bovenstaande gegevens. Deze werden verkregen door middel van een persoonlijk - al of niet anoniem - interview, een momentopname in de tijd en het leven van de persoon in kwestie. Bovenstaande info dient m.a.w. ter indicatie van het loon in een welbepaalde job/functie, mogelijk zijn bepaalde gegevens niet langer correct en/of volledig. Omwille van privacy werd de naam van bovenstaande getuige niet genoemd. De gebruikte afbeelding is een algemeen stockbeeld.

25 maart 2022
Anderen bekeken ook