Het loon van... Vorige

1 van 635

Volgende

Het loon van een uitzendconsulente: 1.600 euro netto

We vroegen aan Leila Van der Mauten (28) uit Kapelle-op-den-Bos hoeveel ze verdient ...

25 maart 2019

Delen

Leila (28), Kapelle-op-den-Bos
  • Beroep: Uitzendconsulente bij Forum Jobs
  • Diploma: Master in de journalistiek
  • Privé: feitelijk samenwonend
  • Brutoloon: 2.100 euro
  • Nettoloon: 1.600 euro
  • Extra’s: Premies, maaltijdcheques, 13e maand, GSM en abonnement, hospitalisatieverzekering, transportkosten.

Wat doe je voor job?

Ik werk als uitzendconsulente bij Forum Jobs in Vilvoorde en in-house bij een klant in Leuven. Naast de typische interimcontracten zoeken wij ook regelmatig vaste werkkrachten voor bedrijven. Bij mijn belangrijkste klant worden uitzendkrachten vaak na een half jaar vast aangenomen. Het is dus belangrijk om de juiste persoon op de juiste plaats te krijgen. Dat wil zeggen: kijken naar de talenten en capaciteiten, je tijd nemen om alles uit te werken en zorgen voor een sterke, kwalitatieve match tussen persoon en bedrijf.

Doe je je job graag?

Ja. Het is een beetje een acquired taste, want ik kom oorspronkelijk uit een compleet andere branche. Toen ze me contacteerden, zag ik het wel zitten. Dat ik echt mag zoeken naar de perfecte persoon voor elke vacature, maakt het erg uitdagend. Als het klikt tussen uitzendkracht en bedrijf geeft dat echt voldoening. Ik kom in contact met veel mensen, wat zorgt voor een uitgebreid netwerk. Én mijn communicatieskills gaan er op vooruit.

Wat vind je van je inkomen?

Iedereen vindt zeker dat het altijd meer mag zijn? (lacht) Ik ben blij met mijn loon. Op basis van het aantal uren dat ik presteer, verdien ik zeker naar behoren. De erkenning die ik krijg voor mijn werk en de goede band die ik heb met mijn collega’s beschouw ik als mooie extra’s.

Hoeveel uren werk je per week?

39 uren. Af en toe wat meer, bijvoorbeeld om mails te beantwoorden of kandidaten op te volgen in het weekend. Als een dossier bijna rond is, vind ik het normaal om mensen op de hoogte te houden. Je laat hen niet zomaar schieten omdat het toevallig zaterdag is.

Spaar je?

Momenteel te weinig naar mijn zin. Ik heb vorig jaar namelijk een beugel laten plaatsen. Dat kost een kleine auto maar het is het zeker waard. Pensioensparen doe ik wel, sinds mijn 21ste.

Wat is je grootse kost?

De huur is elke maand onze grootste kost. Ik zou graag iets kopen, ik wil niet mijn hele leven blijven huren. Kopen is niet eenvoudig, al kan je bijna niet anders. Eerst willen we sowieso trouwen. En dat kost ook wel wat.

Waar kan je echt geen geld aan geven?

Ik snap het nut van goede schoenen en kan genieten van een mooi paar, maar er veel geld aan uitgeven kan ik niet. Ook ander uiterlijk vertoon zoals dure kleren, make-up en handtassen zijn niet meteen aan mij besteed. Wat niet wil zeggen dat ik me niet mooi en verzorgd kleed. (lacht)

Waar geef je met plezier geld aan uit?

Gamen en technologie. Ik werkte vroeger voor de radio en ben nog steeds graag bezig met geluidsmontages. Daar heb je natuurlijk wel wat soft- en hardware voor nodig. Door gadgets laat ik me ook makkelijk verleiden: een smartwatch zie ik bijvoorbeeld wel zitten. Ik school me graag bij over allerhande onderwerpen. Dat doe ik via online cursussen, waar ik dus ook wel wat aan uitgeef.

Wat zou je doen als je de lotto won?

Een huis voor mijn vriendin en mezelf kopen en een huis voor mijn ouders. Dan hoeven die niet meer te huren, wat ik een beetje weggegooid geld vind. Als er nog geld overblijft misschien een auto voor mezelf en ééntje voor mijn ouders. Ik denk wel dat ik zou blijven werken of vrijwilligerswerk doen, anders zou ik me doodvervelen.

(sdc) 

Wil je zelf graag getuigen over jouw loon? Stuur ons een e-mail via redactie@jobat.be, dan nemen wij contact met je op! 

DISCLAIMER
Jobat is niet verantwoordelijk voor de juistheid van bovenstaande gegevens. Deze werden verkregen door middel van een persoonlijk interview, een momentopname in de tijd en het leven van de persoon in kwestie. Bovenstaande info dient m.a.w. ter indicatie van het loon in een welbepaalde job/functie, mogelijk zijn bepaalde gegevens niet langer correct en/of volledig.
 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?