Het loon van...
Vorige

1 van 749

Volgende

Het loon van een redactiesecretaris bij de federale politie: 1.408 euro netto

16 juli 2012
We vroegen Harry De Clerck (51) uit Puurs hoeveel hij verdient ...
Redactiesecretaris Harry De Clerck Harry De Clerck (51), Puurs
  • Beroep: redactiesecretaris bij de federale politie
  • Privé: gehuwd en één zoon van 24 jaar
  • Brutoloon: basisloon van 1.960 euro
  • Nettoloon: 1.408 euro
  • Extra's: telefoonvergoeding, toelage om te werken in het Brussels Gewest, dag vrijaf na bloed geven bij het Rode Kruis

Wat doe je voor job?

Als redactiesecretaris van Inforevue, het magazine van de geïntegreerde politie, ben ik verantwoordelijk voor de boekhouding van het blad. Daarnaast doe ik ook de public relations, en hou ik contact met het publiek en de drukkerij. Verder verzorg ik bijvoorbeeld ook uiteenzettingen op de politieschool over Inforevue en andere communicatiemiddelen bij de federale politie.

Doe je je job graag?

Ik doe hem heel graag. Bureauwerk gecombineerd met het sociaal aspect vind ik de ideale combinatie. Zo heb ik bijvoorbeeld dagelijks telefonisch contact met mensen die interesse hebben in Inforevue of er vragen over hebben, en moet ik ook vaak de baan op. Uiteraard zijn er zoals aan veel jobs ook minder leuke dingen: bij mij is dat de boekhouding. Dat moet ook gebeuren, maar het is wel het meest saaie aan mijn werk.

Wat vind je van je inkomen?

Doordat ik al heel wat anciënniteit heb opgebouwd, is mijn inkomen zeker voldoende. Ik ben er tevreden mee. Wat ik krijg, is zeker in verhouding met het werk dat ik moet leveren.

Zou je van werk veranderen voor een hoger loon?

Neen, ik heb deze keuze vroeger gemaakt en sta er nog altijd achter. Ik ben hier ook vast benoemd en er zijn enkele voordelen aan deze job verbonden: onder meer gratis medische verzorging.

Spaar je?

Samen met mijn echtgenote spaar ik al sinds we getrouwd zijn, 30 jaar geleden. Je weet nooit wat er plots kan gebeuren.

Wat is je grootste kost?

Vroeger was dat de lening van ons huis waarschijnlijk, maar op dit moment gaat het meeste geld gewoon naar het dagelijks leven. We zijn nu wel van plan om onze keuken en living te vernieuwen. Dat zal ook wel wat kosten.

Waar geef je met plezier geld aan uit?

Mijn vrouw en ik fietsen heel graag, dus aan fietsweekends geef ik met veel plezier geld uit. Hetzelfde geldt voor een lekker en gezellig etentje.

Waar droom je van?

Mijn droom is eigenlijk gewoon gezond blijven. Dat is voor mij prioritair. Als je gezond bent, dan volgt de rest wel vanzelf …

(mr/lb) 

DISCLAIMER
Jobat is niet verantwoordelijk voor de juistheid van bovenstaande gegevens. Deze werden verkregen door middel van een persoonlijk interview, een momentopname in de tijd en het leven van de persoon in kwestie. Bovenstaande info dient m.a.w. ter indicatie van het loon in een welbepaalde job/functie, mogelijk zijn bepaalde gegevens niet langer correct en/of volledig.
 

Aanbevolen jobs
Anderen bekeken ook