Het loon van een hoofdinspecteur bij de politie: 2.395 euro netto
We vroegen Luc Serlet (57) uit Knesselare hoeveel hij verdient …
Als redactiesecretaris van Inforevue, het magazine van de geïntegreerde politie, ben ik verantwoordelijk voor de boekhouding van het blad. Daarnaast doe ik ook de public relations, en hou ik contact met het publiek en de drukkerij. Verder verzorg ik bijvoorbeeld ook uiteenzettingen op de politieschool over Inforevue en andere communicatiemiddelen bij de federale politie.
Ik doe hem heel graag. Bureauwerk gecombineerd met het sociaal aspect vind ik de ideale combinatie. Zo heb ik bijvoorbeeld dagelijks telefonisch contact met mensen die interesse hebben in Inforevue of er vragen over hebben, en moet ik ook vaak de baan op. Uiteraard zijn er zoals aan veel jobs ook minder leuke dingen: bij mij is dat de boekhouding. Dat moet ook gebeuren, maar het is wel het meest saaie aan mijn werk.
Doordat ik al heel wat anciënniteit heb opgebouwd, is mijn inkomen zeker voldoende. Ik ben er tevreden mee. Wat ik krijg, is zeker in verhouding met het werk dat ik moet leveren.
Neen, ik heb deze keuze vroeger gemaakt en sta er nog altijd achter. Ik ben hier ook vast benoemd en er zijn enkele voordelen aan deze job verbonden: onder meer gratis medische verzorging.
Samen met mijn echtgenote spaar ik al sinds we getrouwd zijn, 30 jaar geleden. Je weet nooit wat er plots kan gebeuren.
Vroeger was dat de lening van ons huis waarschijnlijk, maar op dit moment gaat het meeste geld gewoon naar het dagelijks leven. We zijn nu wel van plan om onze keuken en living te vernieuwen. Dat zal ook wel wat kosten.
Mijn vrouw en ik fietsen heel graag, dus aan fietsweekends geef ik met veel plezier geld uit. Hetzelfde geldt voor een lekker en gezellig etentje.
Mijn droom is eigenlijk gewoon gezond blijven. Dat is voor mij prioritair. Als je gezond bent, dan volgt de rest wel vanzelf …
(mr/lb)
We vroegen Luc Serlet (57) uit Knesselare hoeveel hij verdient …
Sinds de politiehervorming in 2001 bestaat er bij de federale gerechtelijke politie een afdeling gedragswetenschappen. Deze analisten, ook wel ‘profilers’ genoemd, houden zich bezig met het opstellen van daderprofielen en het inschatten van dreigementen. Maar ze leveren ook bijstand tijdens verhoren. “Via een bericht op de laptop raden we het een onderzoeker aan of af om in te praten op emoties.”
Na de afdeling Moordzaken (Witse) en Vrouwenhandel (Matroesjka’s) krijgt ook de zedenpolitie met Code 37 nu haar eigen tv-serie. Commissaris Maurice De Grauwe lijkt echter in niets op de harde tante die Veerle Baetens in de reeks neerzet.
Wie als contractueel aan de slag gaat bij de Vlaamse overheid krijgt een aantal voordelen die statutaire ambtenaren niet genieten. Maar er is hoop: zowel de regering als de vakbonden en de topambtenaren willen de komende legislatuur sleutelen aan de arbeidsvoorwaarden van contractuelen. In afwachting: de belangrijkste verschillen op een rijtje.
Hoe staan galeriehouders en hun galerie er voor in de toekomst?
Marc Debisschop (49) is ontslagen. Een donderslag bij heldere hemel. Via een outplacementbegeleiding bij Acerta probeert hij een nieuwe wending te geven aan zijn carrière. "Ik heb hier leren denken op lange termijn en dat heeft me tot rust gebracht."
Hoe gaat de nachtshift bij Het Sleepbedrijf van het Gemeentelijk Havenbedrijf Antwerpern eraan toe? Wij gingen eens mee.
In de haven van Zeebrugge is de vraag naar bewakingsagenten groot. Maar ook elders in West-Vlaanderen is er werk in de sector. Hoe komt dat?
De traditie wil dat sollicitanten een cv afgeven aan de werkgevers waarin alle competenties en ervaringen in de verf worden gezet. Door de krapte op de arbeidsmarkt zijn de rollen echter omgekeerd, en moeten de werkgevers zich van hun beste zijde laten zien aan de kandidaten.