Het loon van een onderwijsondersteuner: 2.000 euro netto
We vroegen Veerle Peeters (45) uit Steenokkerzeel hoeveel zij verdient ...
Als opvoedster begeleid ik kindjes tussen twee en zes jaar in een kinderdagverblijf. Mijn loon schommelt tussen de 1.700 en 2.000 euro, afhankelijk van mijn werkuren. Vroeger werkte ik parttime, dus voor mij voelt dit nu als god in Frankrijk. Mijn grootste kost is de huur, 350 euro alles inbegrepen. Daar heb ik geluk mee gehad, want ik deel mijn huis en dus ook de huur met iemand anders. Alles wat overblijft aan het eind van de maand gaat naar mijn spaarboekje.
Ik ben nog maar sinds september terug in het land na een vorige reis door Midden-Amerika. Met heel veel geluk heb ik toen een jaarcontract gekregen voor mijn huidige job, en zodra dat is afgelopen ben ik weer weg. Ik zou voor drie, vier of vijf maanden naar Latijns-Amerika willen trekken. Een vriend van me woont in Ecuador, dus daar zou ik dan al kunnen passeren. Voor de rest plan ik niets. Ik zie ter plaatse wel waar het me bevalt.
Ik heb geen auto en dus ook geen kosten voor benzine en verzekeringen, want ik doe alles met de fiets. Soms maak ik mijn eigen kleren of ik wacht met shoppen tot in de solden, maar ik ben niet echt bewust bezig met bezuinigen. Heb ik zin om iets lekkers te kopen in de supermarkt of op restaurant te gaan, dan doe ik dat gewoon. Maar meestal geef ik vanzelf al niet zoveel uit aan boodschappen, gemiddeld tussen de 35 en 50 euro per week.
Mijn hobby’s zijn tapdansen, fotografie en af en toe beeldhouwen. Tapdansen kost me 100 euro voor tien lessen, en je moet er tapschoenen voor kopen, maar al bij al valt dat nog wel mee. Fotografie is wel duurder, als je de prijzen bijeentelt van het toestel, fotopapier en de filmrolletjes. Aan de andere kant kost beeldhouwen me dan weer niet zo veel, want ik werk vooral met natuurlijke materialen of recuperatiemateriaal en krijg wel eens wat van mensen. (bvdb)
We vroegen Veerle Peeters (45) uit Steenokkerzeel hoeveel zij verdient ...
We vroegen Sander Tilkin (29) uit Kessel-Lo naar zijn job en hoeveel hij daarmee maandelijks verdient...
Hoe kun je goed beoordeeld worden wanneer je “onzichtbaar” van thuis uit werkt? En hoe bereid je je voor op zo’n gesprek?
De beslissing om een job te verlaten, krijgt het vaakst vorm tijdens zomermaanden, zo blijkt. September en oktober zijn namelijk piekmaanden voor de indiening van ontslag.
Het is verbazend wat voor een gênante fouten sollicitanten maken. Nochtans kun je die makkelijk voorkomen.
Wie zit er 's nachts achter de telefoon bij 1207, het nummer dat we allemaal wel al eens hebben gebeld?
De collectieve ontslagen vliegen ons om de oren. Jobat geeft het antwoord op de vragen waar jij als werknemer mee worstelt. Hoe herken je signalen dat er ook in jouw bedrijf collectief ontslag dreigt? En wat als je ontslagen zal worden?
We vroegen Peter Vandenameele (55) uit Tielt wat hij doet en hoeveel hij verdient...