Het loon van...
Vorige

1 van 785

Volgende

Het loon van een opvoedster: 1.700 tot 2.000 euro netto

We vroegen Annick De Vreeze (30) uit Gent hoeveel zij verdient ...
Annick De Vreeze uit Gent, opvoedster
  • Naam: Annick De Vreeze
  • Leeftijd: 30
  • Woonplaats: Gent
  • Beroep: opvoedster
  • Nettoloon: 1.700 tot 2.000 euro
  • Voordelen: geen
  • Sparen per maand: wat overblijft

Als opvoedster begeleid ik kindjes tussen twee en zes jaar in een kinderdagverblijf. Mijn loon schommelt tussen de 1.700 en 2.000 euro, afhankelijk van mijn werkuren. Vroeger werkte ik parttime, dus voor mij voelt dit nu als god in Frankrijk. Mijn grootste kost is de huur, 350 euro alles inbegrepen. Daar heb ik geluk mee gehad, want ik deel mijn huis en dus ook de huur met iemand anders. Alles wat overblijft aan het eind van de maand gaat naar mijn spaarboekje.

‘Zodra mijn contract is afgelopen ben ik weer weg’

Ik ben nog maar sinds september terug in het land na een vorige reis door Midden-Amerika. Met heel veel geluk heb ik toen een jaarcontract gekregen voor mijn huidige job, en zodra dat is afgelopen ben ik weer weg. Ik zou voor drie, vier of vijf maanden naar Latijns-Amerika willen trekken. Een vriend van me woont in Ecuador, dus daar zou ik dan al kunnen passeren. Voor de rest plan ik niets. Ik zie ter plaatse wel waar het me bevalt.

Ik heb geen auto en dus ook geen kosten voor benzine en verzekeringen, want ik doe alles met de fiets. Soms maak ik mijn eigen kleren of ik wacht met shoppen tot in de solden, maar ik ben niet echt bewust bezig met bezuinigen. Heb ik zin om iets lekkers te kopen in de supermarkt of op restaurant te gaan, dan doe ik dat gewoon. Maar meestal geef ik vanzelf al niet zoveel uit aan boodschappen, gemiddeld tussen de 35 en 50 euro per week.

Mijn hobby’s zijn tapdansen, fotografie en af en toe beeldhouwen. Tapdansen kost me 100 euro voor tien lessen, en je moet er tapschoenen voor kopen, maar al bij al valt dat nog wel mee. Fotografie is wel duurder, als je de prijzen bijeentelt van het toestel, fotopapier en de filmrolletjes. Aan de andere kant kost beeldhouwen me dan weer niet zo veel, want ik werk vooral met natuurlijke materialen of recuperatiemateriaal en krijg wel eens wat van mensen. (bvdb)

DISCLAIMER
Jobat is niet verantwoordelijk voor de juistheid van bovenstaande gegevens. Deze werden verkregen door middel van een persoonlijk interview, een momentopname in de tijd en het leven van de persoon in kwestie. Bovenstaande info dient m.a.w. ter indicatie van het loon in een welbepaalde job/functie, mogelijk zijn bepaalde gegevens niet langer correct en/of volledig.
 

16 juli 2012
Aanbevolen jobs

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook