Het loon van...
Vorige

1 van 764

Volgende

Het loon van een ontwerper-tekenaar: 1.650 euro netto

We vroegen aan Catoo (25) uit Lier hoeveel zij verdient.
Catoo
  • Naam: Catoo
  • Leeftijd: 25
  • Gemeente: Lier
  • Beroep: Ontwerper/tekenaar
  • Studies: Master rechten – Syntra beroepsopleiding interieurvormgeving
  • Privé: Samenwonend met vrienden
  • Bruto maandloon: 2.400 euro
  • Netto maandloon: 1.650 euro
  • Extralegale voordelen: onkostenvergoeding van 7 euro per dag, kilometervergoeding en een bedrijfsfiets

Wat doe je als job?

Ik werk als ontwerper-tekenaar bij een bureau van interieurarchitecten en conceptontwikkelaars. We werken voornamelijk voor een Belgische bank. We helpen hen onder andere met hun concept, branding, guidelines en kantoren. Ikzelf ben bezig met tekenprogramma’s en dergelijke. Een voorbeeld van wat we doen is de bestickering van de gevels, dat soort dingen.

Doe je je job graag?

Ja. Ik wist al in mijn eerste master dat een carrière in de rechten niets voor mij was, maar heb het dan alsnog afgemaakt. Daarna heb ik via Syntra een jaar interieurvormgeving gedaan, en voilà, ik heb eigenlijk direct werk gevonden in die sector. Ik werk hier nu iets meer dan een jaar, en ik ben nog altijd blij met de job. Het is heel gevarieerd, ik ben creatief bezig én het blijft uitdagend.

Wat vind je van je loon?

Perfect. Ik heb een half jaar geleden vast contract gekregen en kon toen zelf aangeven wat ik wilde. En dat heb ik ook gekregen. Ook de extra kilometervergoeding is mooi meegenomen, ik fiets elke dag 40 kilometer naar mijn werk en terug, dus dat tikt stevig aan.

Hoeveel uren werk je per week?

38.

Spaar je?

Ik kan ongeveer 500 euro per maand opzijzetten. Daarmee hoop ik binnen een paar jaar op wereldreis te kunnen gaan. En voor de rest zoek ik binnenkort ook wel te investeren in een klein appartementje.

Wat is je grootste kost?

De huur en de vaste kosten.

Waar kan je echt geen geld aan uitgeven?

Luxeproducten. Chique merknamen, parfums en luxueuze cosmetica zegt mij helemaal niks.

Waar geef je met plezier geld aan uit?

Ik reis heel graag, en ook aan daguitstapjes geef ik graag wat uit. En ik heb een kleine horlogeverslaving, dus daar kan ik ook wel geld aan uitgeven.

Wat zou je doen als je de lotto won?

Mijn droom is om een bedrijf te hebben dat oude huizen opkoopt, opknapt en dan weer verkoopt of verhuurt, dus als ik de lotto win zou ik daarmee starten. Maar op een rustiger tempo dan wanneer ik het zonder lottowinst zou moeten doen. Een groot deel gaat ook naar het goede doel, en ik zou nog meer gaan reizen.

(sdc) 

Wil je zelf graag getuigen over jouw loon? Stuur ons een e-mail via redactie@jobat.be, dan nemen wij contact met je op! 

DISCLAIMER
Jobat is niet verantwoordelijk voor de juistheid van bovenstaande gegevens. Deze werden verkregen door middel van een persoonlijk interview, een momentopname in de tijd en het leven van de persoon in kwestie. Bovenstaande info dient m.a.w. ter indicatie van het loon in een welbepaalde job/functie, mogelijk zijn bepaalde gegevens niet langer correct en/of volledig.
 

24 januari 2018
Aanbevolen jobs
Anderen bekeken ook