Het loon van...
Vorige

1 van 787

Volgende

Het loon van een medewerkster bij justitie: 1.250 euro netto

We vroegen Gerda Haesebeyt (54) uit Zwalm hoeveel zij verdient ...
Gerda Haesebeyt uit Zwalm, medewerkster bij justitie
  • Naam: Gerda Haesebeyt
  • Leeftijd: 54
  • Woonplaats: Zwalm
  • Beroep: medewerkster bij justitie
  • Nettoloon: 1.250 euro
  • Voordelen: geen
  • Sparen per maand: 250 euro

Ik doe voornamelijk administratief werk zoals kopieën maken, de in- en uitgaande post beheren of zittingen voorbereiden. Over mijn inkomen ben ik best tevreden. Ons huis is afbetaald en we kunnen elke maand wat opzijleggen. We doen aan pensioensparen en sparen voor onze kinderen, die 19 en 23 jaar oud zijn en allebei studeren. De oudste zit al vijf jaar op kot en studeert orthopedagogie, terwijl de jongste nu net begint met een studie ergotherapie. Zij gaat wel samenwonen met haar vriend, wat scheelt in de kosten. Bovendien doen ze allebei wat weekendwerk om bij te verdienen.

‘Samenwonende dochter scheelt in de kosten’

Hobby’s heb ik niet echt. Vroeger heb ik wat sport gedaan, voornamelijk squash, maar na een operatie aan mijn knie moest ik ermee stoppen. Bovendien werk ik nu fulltime, zodat er weinig ruimte overblijft voor een hobby. Wel zetten we bijna iedere vrijdag het weekend in door gezellig iets te gaan eten. Soms is dat met collega’s, soms met de kinderen, en soms ook alleen.

We gaan ook niet dikwijls naar de film of het theater, omdat ik wat claustrofobisch ben en het niet leuk vind om in een donkere ruimte te zitten. En ik ben ook geen liefhebber van toneel. Zelfs tv kijken of boeken lezen is niet aan mij besteed. Mijn dagen zijn goed gevuld, en ik heb altijd wel iets omhanden: opruimen, de tuin onderhouden,. Ik heb echt geen zittend gat. Na vijf minuten in de zetel kijk ik alweer uit naar iets anders om te doen.

Op reis zijn we al een paar jaar niet meer geweest. We hebben veranderingen aangebracht aan ons huis, en financieel was het nog te doen, maar als je zelf alle werken doet blijft er weinig tijd over om op vakantie te gaan. Bovendien is een weekendje weg op zich nog wel leuk, maar één of twee weken vind ik te lang. Toch heb ik nog één droomreis, naar Noorwegen of Zweden. Maar dat is iets voor later. (vab)

DISCLAIMER
Jobat is niet verantwoordelijk voor de juistheid van bovenstaande gegevens. Deze werden verkregen door middel van een persoonlijk interview, een momentopname in de tijd en het leven van de persoon in kwestie. Bovenstaande info dient m.a.w. ter indicatie van het loon in een welbepaalde job/functie, mogelijk zijn bepaalde gegevens niet langer correct en/of volledig.
 

16 juli 2012
Aanbevolen jobs

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook