Het loon van...
Vorige

1 van 764

Volgende

Het loon van een medewerker Personeel & Organisatie: 1.700 euro netto

We vroegen aan Katrien uit Geel wat haar job inhoudt en hoeveel ze verdient.
Katrien Hoes Katrien Hoes (28) uit Geel
  • Beroep: medewerker Personeel & Organisatie
  • Studies: bachelor Sociaal Werk (optie maatschappelijk werk) en lerarenopleiding
  • Privé: alleenwonend
  • Bruto maandloon: 2.400 euro
  • Netto maandloon: 1.700 euro
  • Extralegale voordelen: maaltijdcheques en hospitalisatieverzekering

Wat doe je als job?

Ik werk als medewerker Personeel & Organisatie bij het maatwerkbedrijf Amival. Omdat het om een maatwerkbedrijf gaat – wat vroeger beschutte werkplaats heette – is dat eigenlijk een mix van personeelsdienst en sociale dienst. Ik hou mij bijvoorbeeld niet bezig met payroll en personeelsadministratie, daar hebben we een aparte afdeling voor.

Mijn hoofdtaak is het regelen van de aanwervingen. Dat houdt in dat mensen met een erkenning voor collectief maatwerk bij mij op sollicitatiegesprek komen, en dat ik de nieuwe werknemers opvang en begeleid. Verder houd ik mij bezig met opvolgingsgesprekken, evaluaties, stagebegeleiding en sociale dienstverlening. Wanneer mensen een probleem of vraag hebben, kunnen ze bij mij terecht. En ten slotte komt er ook wat administratie bij kijken: verslagen schrijven, overleg plegen, het hoort er allemaal bij.

Doe je je job graag?

Ik vind mijn job echt heel boeiend, vooral door de afwisseling. Ik kom er in contact met heel veel verschillende soorten mensen, want de doelgroep is gevarieerd. Er zijn mensen aan de slag met een fysieke of mentale beperking, maar ook met autisme bijvoorbeeld. Het fijne aan zo’n doelgroep is ook dat je meteen van alle kanten vrolijk begroet wordt wanneer je ’s morgens binnenkomt. Iedereen is heel positief en de medewerkers komen graag een babbeltje doen. Het is bijna onmogelijk om hier een slechte dag te hebben.

Vroeger werkte ik als begeleider, waardoor ik vooral huisbezoeken moest doen. Dat was erg moeilijk te combineren met mijn privéleven. Nu werk ik niet meer zozeer als hulpverlener, maar de variatie aan taken en het contact met de doelgroep maakt mijn huidige job wel boeiend.

Ook binnen het team op de personeelsdienst heerst een goede sfeer. We vullen elkaar goed aan, er is plaats voor humor en er kan altijd geventileerd worden als dat nodig is.

Wat vind je van je loon?

Daar ben ik zeker niet ontevreden over. Mijn loon is correct voor deze sector, maar ik vind het geld niet het belangrijkste. Het is voor mij waardevoller om goed onderbouwde feedback te krijgen en zo te kunnen groeien. En dat kan hier zeker. Het is een uitdagende job, maar ik doe het graag.

Hoeveel uren werk je per week?

In principe werkt iedereen – bedienden en arbeiders – van half 9 tot 5, maar ik ben daar flexibel in. Ik probeer elke dag wat vroeger aanwezig te zijn en een kwartiertje langer te blijven, zodat ik ook na de productie-uren nog beschikbaar ben om vragen te beantwoorden. Dat wordt niet van mij verwacht, maar ik heb geen gezin, dus ik heb er de tijd voor, en ik doe het graag.

In totaal komen we aan 39 uur en een kwartier per week. We werken met een 38-urencontract, maar krijgen meer verlofdagen om die extra tijd te compenseren.

Spaar je?

Ik woon alleen, dus ik heb best wel wat kosten, maar ik probeer ook elke maand te sparen. Dat doe ik op mijn persoonlijke spaarboekje, met een pensioenspaarplan en op een spaarrekening voor mijn petekind.

Wat is je grootste kost?

Mijn grootste kost is de huishuur, denk ik. En daarnaast geef ik ook behoorlijk veel geld uit aan mijn auto. Ik heb het geluk dat ik een handige vriend heb die het onderhoud kan doen, maar de rest van de kosten – tanken en de verzekering bijvoorbeeld – weegt wel door.

Waar kan je echt geen geld aan uitgeven?

Ik zou nooit geld uitgeven aan een dure wagen. Ik rijd met een heel bescheiden auto, en dat is voldoende voor mij. Ook hoef ik niet de nieuwste of de allerbeste gsm te hebben. Ik heb er zelfs nog nooit zelf een gekocht, maar gebruik afdankertjes of cadeaus.

Waar geef je met plezier geld aan uit?

Het vrouwelijke cliché: kleren en schoenen. Maar daarnaast ook wel aan leuke activiteiten. Ik ga graag naar comedyshows of theatervoorstellingen bijvoorbeeld. Ook op cadeaus voor verjaardagen of voor mijn zussen, bespaar ik niet. Soms overdrijf ik daar misschien een beetje mee, maar ik vind het leuk om mensen blij te maken.

Wat zou je doen als je de lotto won?

Het zou leuk zijn om een huis of appartement van mezelf te hebben. Dat hoeft geen villa met honderd kamers te zijn, maar gewoon iets dat ik gekocht heb, in plaats van steeds te moeten huren. Ik zou ook iets minder gaan werken om meer tijd te kunnen vrijmaken voor dingen die ik altijd heb willen doen. Ik ben onlangs met een cursus gitaar begonnen, maar heb er eigenlijk te weinig tijd voor. Of ik zou iets willen doen rond acteren: een improvisatiecursus bijvoorbeeld. Helemaal stoppen met werken, zou ik niet doen. Ik zou het sociale contact met mijn collega’s missen.

(sdc) 

Wil je zelf graag getuigen over jouw loon? Stuur ons een e-mail via redactie@jobat.be, dan nemen wij contact met je op! 

DISCLAIMER
Jobat is niet verantwoordelijk voor de juistheid van bovenstaande gegevens. Deze werden verkregen door middel van een persoonlijk interview, een momentopname in de tijd en het leven van de persoon in kwestie. Bovenstaande info dient m.a.w. ter indicatie van het loon in een welbepaalde job/functie, mogelijk zijn bepaalde gegevens niet langer correct en/of volledig.
 

12 september 2018
Aanbevolen jobs

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook