Het loon van...
Vorige

1 van 785

Volgende

Het loon van een marketingagent in Nantes: +/- 1.800 netto

Dimitri Jordens (28) trok 4 jaar geleden de liefde achterna en woont en werkt nu in Nantes. We vroegen hem wat hij doet en hoeveel hij verdient…
Dimitri Jordens (28) uit Nantes
  • Beroep: Marketingagent / Chargé de mission bij Actance
  • Studies: Verkoop en Sociaal Werk
  • Privé: Samenwonend
  • Bruto maandloon: 2.300 euro
  • Netto maandloon: 1.800 euro
  • Extralegale voordelen: Onkostenvergoeding,

Wat doe je als job?

Ik werk als marketingagent en ben gespecialiseerd in IT. Ik heb een heel gevarieerde job. Ons bedrijf houdt zich bezig met zaken als webdesign, telemarketing, eventmanagement, projectmanagement...

Zelf ben ik hier begonnen als telemarketeer en zo doorgegroeid. Nu ben ik meer salesagent voor IT Security en Project Manager (B2B). Ik had een streep voor omdat ik meerdere talen spreek. Ik kan dus ook ingezet worden voor klanten met nood aan een Nederlandstalige campagne.

Doe je je job graag?

Heel graag. Het was niet gemakkelijk om hier meteen een job te vinden, want mijn Frans was eigenlijk niet goed genoeg. Ik ben zelfs een tijdje als kok aan de slag geweest, voor ik hier als telemarketeer kon beginnen. Je krijgt hier kansen om verder te groeien, vooral intern, maar op termijn misschien zelfs extern als ervaringsdeskundige bij klanten.

Onze firma heeft geen klassieke HR cultuur, daarom dat ik hier ook aan de slag ben kunnen gaan en vrij snel ben kunnen doorgroeien. Ze kijken meer naar motivatie, inzet en je drive om je carrière en je talenten uit te bouwen. Je hebt hier de keuze. Je hebt ook mensen die hier 6 maanden als telemarketeer aan de slag gaan als tijdelijke job en er daarna voor kiezen om hun carrière hier niet verder uit te bouwen.

Zou je van werk veranderen voor een hoger loon?

Hangt er vanaf. Ik zou het sowieso doen in samenspraak met de firma. Ze hebben mij veel kansen gegeven en hebben mij altijd meer dan correct behandeld.

Wat verdien je precies?

Netto verdien ik 1.800 euro, bruto 2.300 euro. Mijn onkosten worden ook vergoed. Ik moet voor mijn job regelmatig naar Parijs en Nederland voor events met klanten, die onkosten kan ik inbrengen.

Wat vind je van je loon?

Goed. Ik heb net mijn loon onderhandeld, want hiervoor verdiende ik maar 1.200 euro.

Hoeveel uren per week werk je?

35 uur, vrijdag heb ik al om 16 uur gedaan met werken. Ik doe wel vaak overuren, maar neem dan bijvoorbeeld 1,5 uur pauze. We hebben echt wel genoeg verlof eigenlijk. In de zomer zijn we een maand dicht. In totaal hebben we 8 weken vakantie en je krijgt een halve dag verlof per maand erbij.

Spaar je?

Niet elke maand. De rekeningen van de dierenarts hebben ons heel wat gekost de laatste tijd. Onze hond heeft best een dure smaak. Maar we moeten wel sparen, want we willen een huis kopen.

Denk je aan je pensioen?

Een deel gaat automatisch via de overheid, maar het is de bedoeling om zelfstandig aan pensioensparen te doen.

Wat is je grootste kost?

De huur van ons huis (830 euro), verzekeringen...

Waar kan je echt geen geld aan geven?

Op zich kan ik alles doen wat ik wil. Aan dure kleren zal ik niet snel geld geven.

Waar geef je met plezier geld aan uit?

Aan reizen en goed eten. Een weekendje weg, dat doen we graag. We zitten dicht aan de kust, dus dat is wel verleidelijk. Maar ook aan muziekinstrumenten en vinyl...

Wat zou je doen als je de lotto won? Waar droom je van?

Ik zou meteen ons droomhuis kopen en een goede auto.

(sjv) 

Wil je zelf graag getuigen over jouw loon? Stuur ons een e-mail via redactie@jobat.be, dan nemen wij contact met je op! 

DISCLAIMER
Jobat is niet verantwoordelijk voor de juistheid van bovenstaande gegevens. Deze werden verkregen door middel van een persoonlijk interview, een momentopname in de tijd en het leven van de persoon in kwestie. Bovenstaande info dient m.a.w. ter indicatie van het loon in een welbepaalde job/functie, mogelijk zijn bepaalde gegevens niet langer correct en/of volledig.
 

24 maart 2017
Aanbevolen jobs
Anderen bekeken ook