Het loon van...
Vorige

1 van 831

Volgende

Het loon van een marketing coördinator bij een verzekeringsmaatschappij: 3.170 euro bruto

het loon van een marketing coördinator
We vroegen een 32-jarige marketing coördinator bij een verzekeringsmaatschappij naar zijn job en hoeveel hij precies verdient...
 • Beroep: Marketing coördinator bij een verzekeringsmaatschappij
 • Diploma: master geschiedenis, master rechten
 • Leeftijd: 32 jaar
 • Woonplaats: Oost-Vlaanderen
 • Privé: getrouwd, 1 kind
 • Bruto maandloon: 3.170 euro
 • Netto maandloon: 2.100 euro
 • Extralegale voordelen: maaltijdcheques, laptop, vergoeding openbaar vervoer, gedeeltelijke benzinevergoeding, cafetariaplan, algemene bedrijfsbonus, persoonlijke objectievenbonus

Wat houdt je job in?

“Als marketing coördinator wacht me elke dag een gevarieerd takenpakket. Algemeen gesproken coördineer ik alle externe communicatie en reclamecampagnes van mijn bedrijf. Samen met mijn collega’s waak ik over de kwaliteit van die communicatie.”

“Voor de reclamecampagnes werken we samen met verschillende reclamebureaus. Ik sta nauw in contact met hen. Zij leveren de ideeën en vijlen die dan bij op basis van de feedback van ons team coördinatoren. Even goed verzorgen we perscommunicatie bij goede resultaten of bijzondere zaken zoals een ramp. Klanten ontvangen uiteraard ook regelmatig nieuwsbrieven. Daarin laten we het hoger management en onze eigen experts aan het woord. Digitale communicatie is vandaag niet meer weg te denken, dus houden we de content op onze website actueel en ontwikkelen we een strategie voor bannering. Hoe gebruiken we die kanalen op een efficiënte manier? Wie is de juiste persoon voor dit project? Wie kan die specifieke, ingewikkelde informatie op een eenvoudige manier overbrengen naar klanten? Onze productspecialisten ontwikkelen nieuwe verzekeringsproducten, wij vertalen dat naar onze (potentiële) klanten. Droge producten sexy verkopen, maar dan wetconform! De overheid controleert nauwgezet, dus kunnen we ons weinig dichterlijke vrijheid permitteren.”

“Salesondersteuning hoort eveneens tot mijn takenpakket. We helpen onze kantoren door het aanbieden van brochures of digitale apps. Teksten schrijven, marketingprojecten superviseren, strategieën ontwikkelen, ondersteunen van kantoren … Je ziet: een gevarieerd takenpakket!” (lacht)

Zelf op zoek naar een (nieuwe) job als marketing coördinator? Consulteer het actuele vacatureaanbod en ... solliciteer!

Doe je je job graag?

“Dat hangt van de periode af. Als coördinator moet je soms partijen met verschillende meningen verzoenen, wat niet altijd eenvoudig is. We werken heel vaak ad hoc. Soms lopen er veel verschillende campagnes tegelijk en is het heel erg druk. Aangezien we alle marketing van het bedrijf voor heel België coördineren, met de bijhorende salesondersteuning, ligt er elke dag een pak werk op de plank.”

“Door het kleine team waarmee we werken ontstaat er een constante druk om alles op tijd af te werken. Je leeft van deadline naar deadline, elke dag. Er rest ons weinig tijd om het halen van die deadlines te ‘vieren’. Een heel jachtige job. Nu, als je goede resultaten haalt, veel positieve feedback krijgt, is het wel heel fijn. Zeker door de kameraderie die er heerst in het team, haal ik veel voldoening uit mijn job. We vangen elkaar continu op, ondersteunen elkaar. We vormen een heel creatieve denktank!”

WEBINAR: Wat kan je zelf doen voor je werkgeluk?

Wat is het mooiste aan je job?

“De job geeft je veel ‘leermogelijkheden’. Je leert met stress om te gaan en efficiënt te werken. Je taalgevoel ontwikkelt enorm door het continue werken met tekst en taal. Je weegt elk woord en leert beter schrijven. Je bent met zo veel verschillende zaken bezig dat je je continu moet inlezen in de materie.”

“Bovendien is het een heel sociale job. Je hebt met heel veel mensen en departementen contact. Maar als ik eerlijk mag zijn… als ik in het straatbeeld een eigen campagne zie hangen – eentje die ik van begin tot einde begeleidde – dat geeft toch wel heel veel voldoening!” (lacht)

EXTRA: Dé 6 zaken die je voldoening geven in je job

Hoeveel uren werk je per week?

“Normaal gezien werk ik 38 uur per week. In principe van 9u tot 17u30 met een lunchbreak van 45 minuten, maar we hebben glijdende uren. Overuren krijgen we niet uitbetaald in euro’s, maar in vakantietijd. Voor iemand met een klein kind in huis beschouw ik dat toch als een voordeel.”

Hoe ben je in deze sector terecht gekomen?

“Tja, dat is eigenlijk een heel verhaal. Maar ik ga het kort houden. (lacht) Na mijn studies geschiedenis wou ik iets praktischer studeren en de keuze viel op rechten. Uit de vele stages bleek dat het eigenlijk toch niets voor mij was. Dus ging ik op zoek naar een algemene job en kwam uit bij een bank.”

“In die job had ik veel contact met personeel van de communicatieafdeling. Na enige tijd kwam er een vacature op die afdeling en ik aarzelde niet. Het was een leuke job, maar na de geboorte van mijn zoon viel het lange pendelen (tot vier uur per dag!) en het vele avondwerk me zwaar. Bij mijn zoektocht naar een job dichter bij huis kwam ik deze tegen.”

Go for happy! Check het complete jobaanbod in marketing & communicatie…

Ben je tevreden over je salaris?

“Je kan altijd meer verdienen, maar ik leef goed, dus ik ben tevreden. Mijn loon stijgt elk jaar automatisch met ongeveer 30 euro. Het hoge aantal vakantiedagen, ondermeer door de recuperatie van overwerk, beschouw ik ook als een vorm van verloning.”

Verdien jij zoals het hoort? Vergelijk je loon met dat van anderen via het Jobat Salariskompas

Waar gaat het merendeel van je loon naartoe?

“De hypotheek en autolening nemen het grootste deel van onze uitgaven voor hun rekening. Daarnaast reizen we veel. Vroeger reisden we de wereld rond, maar door de komst van ons zoontje beperken we ons nu tot Europa. Een paar keer per week kan je ons ook op restaurant vinden. Of in de cinema! Je ziet, grote spaarders zijn we niet. (lacht) Geld gaat naar ons huis, onze behoeften of naar beleggingen, maar niet naar een spaarboekje. We hebben een kleine reserve van een paar maanden loon op onze zichtrekening. Met de huidige inflatie levert dat toch niets op.”

“Van pensioensparen ben ik evenmin fan. Je kan meer krijgen door je geld ergens anders in te investeren. Zeker als je op lange termijn kan en wil denken, ben je beter af op de beurs. Risicovoller? Ja, maar volgens mij moet je net risicovoller investeren als je jong bent. Cryptocurrency, daar zie ik wel toekomst in. Er zit veel brol tussen, maar bitcoin en nog een paar zijn niet meer weg te denken.”

Waar kun je echt geen geld aan geven?

“Aan dure auto’s! Een functionele auto met wat kofferruimte voor alle spullen van de kinderen, meer moet dat niet zijn. Dure kledij is evenmin aan mij besteed.”

Hoe ga je om met de hoge energieprijzen?

“We bouwden onlangs een modern, energiezuinig huis met zonnepanelen. Momenteel ondervinden we dus weinig last van de hoge energieprijzen.”

Lig je wakker van je pensioen?

“Waarom denk je dat ik investeer? (lacht) Ik lig eigenlijk het meest wakker van de pensioenleeftijd. An sich kan ik deze job fysiek wel nog heel wat jaren aan, maar mentaal ligt dat iets moeilijker. Ik heb nood aan afwisseling, dus ik neem aan dat deze job niet de laatste uit mijn carrière zal zijn.” (denkt na...)

“Tegenwoordig sterven veel mensen als ze net op pensioen zijn. Een heel leven lang hard gewerkt om dan eindelijk te kunnen genieten van het leven. Niet dus. Het is toch bizar dat we er ondanks alle technologische ontwikkelingen niet in slagen het aantal werkuren te verminderen. Waarom niet gefaseerd op pensioen? Een tijdje 4/5, dan halftijds om na een paar jaar 2/5 werken op volledig pensioen te gaan? Zo kan je al genieten van het leven én nog productief zijn op de arbeidsmarkt.”

CHECK: Welke soorten tijdskrediet bestaan er?

Wat zou je doen als je de lotto wint?

“Rentenieren! En mij amuseren met gekke ondernemingsideeën omdat ik er dan het geld voor heb. Ik koop een grote zaal en organiseer evenementen, acties voor goede doelen. O, en veel reizen! Maar eerst richt ik een fonds op om goede doelen te helpen. Vooral goede doelen die zich inzetten voor dieren draag ik een warm hart toe.”

“Daarnaast wil ik mijn steentje bijdragen om het onderwijs vooruit te helpen, zeker op het vlak van geschiedenis en cultuur! Binnen de lestijden komt dit veel te weinig aan bod in scholen. Misschien kan ik een centrum oprichten dat aanvullende lestijd geeft, anders dan wat de scholen kunnen aanbieden?”

(Tim Buysse)

Wil je zelf graag (anoniem) getuigen over jouw loon? Stuur ons een e-mail via redactie@jobat.be, dan nemen wij contact met je op!

DISCLAIMER
Jobat is niet verantwoordelijk voor de juistheid van bovenstaande gegevens. Deze werden verkregen door middel van een persoonlijk - al of niet anoniem - interview, een momentopname in de tijd en het leven van de persoon in kwestie. Bovenstaande info dient m.a.w. ter indicatie van het loon in een welbepaalde job/functie, mogelijk zijn bepaalde gegevens niet langer correct en/of volledig. Omwille van privacy werd de (volledige) naam van bovenstaande getuige niet genoemd. De gebruikte afbeelding is een algemeen stockbeeld.

19 september 2022
Aanbevolen jobs

Het loon van een marketing coördinator bij een verzekeringsmaatschappij: 3.170 euro bruto

het loon van een marketing coördinator
We vroegen een 32-jarige marketing coördinator bij een verzekeringsmaatschappij naar zijn job en hoeveel hij precies verdient...
 • Beroep: Marketing coördinator bij een verzekeringsmaatschappij
 • Diploma: master geschiedenis, master rechten
 • Leeftijd: 32 jaar
 • Woonplaats: Oost-Vlaanderen
 • Privé: getrouwd, 1 kind
 • Bruto maandloon: 3.170 euro
 • Netto maandloon: 2.100 euro
 • Extralegale voordelen: maaltijdcheques, laptop, vergoeding openbaar vervoer, gedeeltelijke benzinevergoeding, cafetariaplan, algemene bedrijfsbonus, persoonlijke objectievenbonus

Wat houdt je job in?

“Als marketing coördinator wacht me elke dag een gevarieerd takenpakket. Algemeen gesproken coördineer ik alle externe communicatie en reclamecampagnes van mijn bedrijf. Samen met mijn collega’s waak ik over de kwaliteit van die communicatie.”

“Voor de reclamecampagnes werken we samen met verschillende reclamebureaus. Ik sta nauw in contact met hen. Zij leveren de ideeën en vijlen die dan bij op basis van de feedback van ons team coördinatoren. Even goed verzorgen we perscommunicatie bij goede resultaten of bijzondere zaken zoals een ramp. Klanten ontvangen uiteraard ook regelmatig nieuwsbrieven. Daarin laten we het hoger management en onze eigen experts aan het woord. Digitale communicatie is vandaag niet meer weg te denken, dus houden we de content op onze website actueel en ontwikkelen we een strategie voor bannering. Hoe gebruiken we die kanalen op een efficiënte manier? Wie is de juiste persoon voor dit project? Wie kan die specifieke, ingewikkelde informatie op een eenvoudige manier overbrengen naar klanten? Onze productspecialisten ontwikkelen nieuwe verzekeringsproducten, wij vertalen dat naar onze (potentiële) klanten. Droge producten sexy verkopen, maar dan wetconform! De overheid controleert nauwgezet, dus kunnen we ons weinig dichterlijke vrijheid permitteren.”

“Salesondersteuning hoort eveneens tot mijn takenpakket. We helpen onze kantoren door het aanbieden van brochures of digitale apps. Teksten schrijven, marketingprojecten superviseren, strategieën ontwikkelen, ondersteunen van kantoren … Je ziet: een gevarieerd takenpakket!” (lacht)

Zelf op zoek naar een (nieuwe) job als marketing coördinator? Consulteer het actuele vacatureaanbod en ... solliciteer!

Doe je je job graag?

“Dat hangt van de periode af. Als coördinator moet je soms partijen met verschillende meningen verzoenen, wat niet altijd eenvoudig is. We werken heel vaak ad hoc. Soms lopen er veel verschillende campagnes tegelijk en is het heel erg druk. Aangezien we alle marketing van het bedrijf voor heel België coördineren, met de bijhorende salesondersteuning, ligt er elke dag een pak werk op de plank.”

“Door het kleine team waarmee we werken ontstaat er een constante druk om alles op tijd af te werken. Je leeft van deadline naar deadline, elke dag. Er rest ons weinig tijd om het halen van die deadlines te ‘vieren’. Een heel jachtige job. Nu, als je goede resultaten haalt, veel positieve feedback krijgt, is het wel heel fijn. Zeker door de kameraderie die er heerst in het team, haal ik veel voldoening uit mijn job. We vangen elkaar continu op, ondersteunen elkaar. We vormen een heel creatieve denktank!”

WEBINAR: Wat kan je zelf doen voor je werkgeluk?

Wat is het mooiste aan je job?

“De job geeft je veel ‘leermogelijkheden’. Je leert met stress om te gaan en efficiënt te werken. Je taalgevoel ontwikkelt enorm door het continue werken met tekst en taal. Je weegt elk woord en leert beter schrijven. Je bent met zo veel verschillende zaken bezig dat je je continu moet inlezen in de materie.”

“Bovendien is het een heel sociale job. Je hebt met heel veel mensen en departementen contact. Maar als ik eerlijk mag zijn… als ik in het straatbeeld een eigen campagne zie hangen – eentje die ik van begin tot einde begeleidde – dat geeft toch wel heel veel voldoening!” (lacht)

EXTRA: Dé 6 zaken die je voldoening geven in je job

Hoeveel uren werk je per week?

“Normaal gezien werk ik 38 uur per week. In principe van 9u tot 17u30 met een lunchbreak van 45 minuten, maar we hebben glijdende uren. Overuren krijgen we niet uitbetaald in euro’s, maar in vakantietijd. Voor iemand met een klein kind in huis beschouw ik dat toch als een voordeel.”

Hoe ben je in deze sector terecht gekomen?

“Tja, dat is eigenlijk een heel verhaal. Maar ik ga het kort houden. (lacht) Na mijn studies geschiedenis wou ik iets praktischer studeren en de keuze viel op rechten. Uit de vele stages bleek dat het eigenlijk toch niets voor mij was. Dus ging ik op zoek naar een algemene job en kwam uit bij een bank.”

“In die job had ik veel contact met personeel van de communicatieafdeling. Na enige tijd kwam er een vacature op die afdeling en ik aarzelde niet. Het was een leuke job, maar na de geboorte van mijn zoon viel het lange pendelen (tot vier uur per dag!) en het vele avondwerk me zwaar. Bij mijn zoektocht naar een job dichter bij huis kwam ik deze tegen.”

Go for happy! Check het complete jobaanbod in marketing & communicatie…

Ben je tevreden over je salaris?

“Je kan altijd meer verdienen, maar ik leef goed, dus ik ben tevreden. Mijn loon stijgt elk jaar automatisch met ongeveer 30 euro. Het hoge aantal vakantiedagen, ondermeer door de recuperatie van overwerk, beschouw ik ook als een vorm van verloning.”

Verdien jij zoals het hoort? Vergelijk je loon met dat van anderen via het Jobat Salariskompas

Waar gaat het merendeel van je loon naartoe?

“De hypotheek en autolening nemen het grootste deel van onze uitgaven voor hun rekening. Daarnaast reizen we veel. Vroeger reisden we de wereld rond, maar door de komst van ons zoontje beperken we ons nu tot Europa. Een paar keer per week kan je ons ook op restaurant vinden. Of in de cinema! Je ziet, grote spaarders zijn we niet. (lacht) Geld gaat naar ons huis, onze behoeften of naar beleggingen, maar niet naar een spaarboekje. We hebben een kleine reserve van een paar maanden loon op onze zichtrekening. Met de huidige inflatie levert dat toch niets op.”

“Van pensioensparen ben ik evenmin fan. Je kan meer krijgen door je geld ergens anders in te investeren. Zeker als je op lange termijn kan en wil denken, ben je beter af op de beurs. Risicovoller? Ja, maar volgens mij moet je net risicovoller investeren als je jong bent. Cryptocurrency, daar zie ik wel toekomst in. Er zit veel brol tussen, maar bitcoin en nog een paar zijn niet meer weg te denken.”

Waar kun je echt geen geld aan geven?

“Aan dure auto’s! Een functionele auto met wat kofferruimte voor alle spullen van de kinderen, meer moet dat niet zijn. Dure kledij is evenmin aan mij besteed.”

Hoe ga je om met de hoge energieprijzen?

“We bouwden onlangs een modern, energiezuinig huis met zonnepanelen. Momenteel ondervinden we dus weinig last van de hoge energieprijzen.”

Lig je wakker van je pensioen?

“Waarom denk je dat ik investeer? (lacht) Ik lig eigenlijk het meest wakker van de pensioenleeftijd. An sich kan ik deze job fysiek wel nog heel wat jaren aan, maar mentaal ligt dat iets moeilijker. Ik heb nood aan afwisseling, dus ik neem aan dat deze job niet de laatste uit mijn carrière zal zijn.” (denkt na...)

“Tegenwoordig sterven veel mensen als ze net op pensioen zijn. Een heel leven lang hard gewerkt om dan eindelijk te kunnen genieten van het leven. Niet dus. Het is toch bizar dat we er ondanks alle technologische ontwikkelingen niet in slagen het aantal werkuren te verminderen. Waarom niet gefaseerd op pensioen? Een tijdje 4/5, dan halftijds om na een paar jaar 2/5 werken op volledig pensioen te gaan? Zo kan je al genieten van het leven én nog productief zijn op de arbeidsmarkt.”

CHECK: Welke soorten tijdskrediet bestaan er?

Wat zou je doen als je de lotto wint?

“Rentenieren! En mij amuseren met gekke ondernemingsideeën omdat ik er dan het geld voor heb. Ik koop een grote zaal en organiseer evenementen, acties voor goede doelen. O, en veel reizen! Maar eerst richt ik een fonds op om goede doelen te helpen. Vooral goede doelen die zich inzetten voor dieren draag ik een warm hart toe.”

“Daarnaast wil ik mijn steentje bijdragen om het onderwijs vooruit te helpen, zeker op het vlak van geschiedenis en cultuur! Binnen de lestijden komt dit veel te weinig aan bod in scholen. Misschien kan ik een centrum oprichten dat aanvullende lestijd geeft, anders dan wat de scholen kunnen aanbieden?”

(Tim Buysse)

Wil je zelf graag (anoniem) getuigen over jouw loon? Stuur ons een e-mail via redactie@jobat.be, dan nemen wij contact met je op!

DISCLAIMER
Jobat is niet verantwoordelijk voor de juistheid van bovenstaande gegevens. Deze werden verkregen door middel van een persoonlijk - al of niet anoniem - interview, een momentopname in de tijd en het leven van de persoon in kwestie. Bovenstaande info dient m.a.w. ter indicatie van het loon in een welbepaalde job/functie, mogelijk zijn bepaalde gegevens niet langer correct en/of volledig. Omwille van privacy werd de (volledige) naam van bovenstaande getuige niet genoemd. De gebruikte afbeelding is een algemeen stockbeeld.

19 september 2022
Aanbevolen jobs
Anderen bekeken ook
Anderen bekeken ook