Het loon van...
Vorige

1 van 785

Volgende

Het loon van een lesgeefster aan verpleegkundigen: 1.600 euro netto

We vroegen Ils Van As (30) uit Berendrecht hoeveel zij verdient …
Ilse Van As Ils Van As (30), Berendrecht
  • Privé: gehuwd, 2 kinderen van 1,5 en 3 jaar
  • Beroep: lesgeefster aan verpleegkundigen
  • Brutoloon: 2.400 euro
  • Nettoloon: 1.600 euro
  • Extra’s: geen

Wat vind je van je job?

Die is erg leuk. Het is nog maar mijn eerste jaar dat ik dit doe. Mijn leerlingen zijn 18 jaar en ouder en zijn erg gemotiveerd. Ik heb zelfs een studente van 40 jaar in de klas.

Zou je van werk veranderen voor een hoger loon?

Nee, want ik doe dit erg graag. Anders zou ik terug in shiften werken, en ’s morgens vroeg, ’s avonds laat, ’s nachts of in het weekend werken. Zo verdien je veel meer, maar ik heb gekozen voor quality time met mijn gezin.

Wat is je grootste kost?

Onze lening voor ons woonkrediet, denk ik. We betalen ongeveer 1.000 euro per maand.

En kun je nog sparen?

We proberen dat wel, maar op dit moment gaat het wat moeilijk. Wat we nu sparen, wordt in het huis geïnvesteerd. We hebben er al heel veel dingen in veranderd, maar hier en daar zijn er nog kleine aanpassingen nodig.

Waar geef je met plezier geld aan uit?

Aan dingen voor de kinderen geef ik veel uit. Ik koop graag kleren voor hen, en ze hebben veel te veel speelgoed. Hobby’s heb ik op dit moment niet. Ik heb heel veel werk voor school, dat is nu mijn grootste hobby. Vorig jaar ging ik drie keer per week lopen om te trainen voor de ‘10 miles’, maar nu heb ik te veel werk.

Zijn er dingen waar je geen geld aan kunt geven?

Ik kan niet meteen iets bedenken, tenzij voetbalmatchen misschien. Mijn man gaat er graag naartoe maar ik hou er niet zo van.

Wat zou je doen als je de Lotto won?

Een appartement aan zee kopen, als tweede verblijf. En de rest zou ik gewoon opzijzetten en dan eerst goed nadenken over wat ik er mee kan doen.

Wat is je grote droom?

Een goede gezondheid voor mijn kinderen en voor mijn gezin. Mijn jongste had op zes dagen een virale vorm van meningitis. Dan besef je wel wat het belangrijkste is.

(bvdb)

DISCLAIMER
Jobat is niet verantwoordelijk voor de juistheid van bovenstaande gegevens. Deze werden verkregen door middel van een persoonlijk interview, een momentopname in de tijd en het leven van de persoon in kwestie. Bovenstaande info dient m.a.w. ter indicatie van het loon in een welbepaalde job/functie, mogelijk zijn bepaalde gegevens niet langer correct en/of volledig.

16 juli 2012
Aanbevolen jobs

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook