Het loon van... Vorige

1 van 643

Volgende

Het loon van een kwaliteits- en milieuverantwoordelijke en preventieadviseur: 1.650 euro netto

We vroegen aan Evelien Meul (24) uit Hamme hoeveel ze verdient ...

16 maart 2016

Delen

Evelien Meul (24), Hamme
  • Beroep: Kwaliteits- en milieuverantwoordelijke en preventieadviseur
  • Diploma(‘s): Professionele bachelor in de Agro- en biotechnologie: Groenmanagement, Master in de Milieuwetenschappen
  • Privé: feitelijk samenwonend, geen kinderen
  • Brutoloon: 2.450 euro
  • Nettoloon: 1.650 euro
  • Extra’s: Inkomen door Herbalife in bijberoep

Wat doe je voor job?

Ik werk voor een bedrijf dat pluimen van kippen verwerkt in pluimenmeel. Dat soort wordt gebruikt in dierenvoeding, aquacultuur, cosmetica, enzovoort. Binnen het bedrijf heb ik verschillende verantwoordelijkheden. Enerzijds opereer ik als kwaliteitsverantwoordelijke: ik moet de kwaliteit van het pluimenmeel mee verzekeren. Ik buig me over de naleving van de milieuvergunning en de wettelijk opgelegde regels door instanties als FAVV en OVAM. Op het werk staat ook een waterzuiveringsinstallatie die ik mee draaiende houd. Daarvoor moet ik testen uitvoeren in het labo.

Anderzijds werk ik als preventieadviseur die instaat voor het welzijn van de collega’s op het werk. Zo zorg ik onder meer voor de aankoop van persoonlijke beschermingsmiddelen, maar maak ik ook procedures op voor veilige werkmethodes.

Tot slot houd ik me bezig met kleine administratieve taken. Ik kan wel stellen dat ik een zeer gevarieerde job heb!

Doe je je job graag?

Jazeker. Toen ik nog studeerde, zei ik dat ik ‘later’ niet voortdurend computerwerk wilde uitvoeren. Ik heb altijd al gezegd dat ik een afwisselende job met veel doorgroeikansen wilde. Ik ben dan ook zeer blij dat ik dat allemaal terugvind in mijn huidige job. Ja, daarvoor prijs ik mezelf heel gelukkig.

Geen enkele dag is hetzelfde: ik loop regelmatig rond in het bedrijf en daarbuiten, dus hoef ik geen 8 uur aan een computer door te brengen. Daarnaast heb ik het enorm getroffen met mijn baas, want hij biedt me de kans en de ruimte om te groeien. Eind 2015 mocht ik een basiscursus volgen om preventieadviseur te worden.

Het bedrijf heeft een tijd geleden een nieuwe activiteit geïntroduceerd op Belgische bodem. En ik vond het zeer interessant om dat allemaal van dichtbij mee te maken. Ik vervoegde het team toen het bedrijf nog in haar kinderschoenen stond. De fabriek was zelfs nog niet gebouwd!

Wat vind je van je inkomen?

Mijn loon is zeker niet slecht voor een jonge vrouw die net van de schoolbanken komt. Ik mag absoluut niet klagen!

Hoeveel uren werk je per week?

In theorie presteer ik 38 uur, maar werk er meestal 40. Ik vind het belangrijk om flexibel op te treden als er iets fout loopt en het bedrijf me langer nodig heeft. Dat wordt trouwens ook gecompenseerd door de zogenaamde ‘recup-dagen’.

Spaar je?

Ik probeer te sparen wanneer daar ruimte voor is. Al is dat geen sinecure aangezien ik een huis afbetaal. Maar mensen kennen me als een echte levensgenieter en ik zou nooit leuke dingen laten vallen. Het leven is al zo kort!

Wat is je grootse kost?

Mijn vriend en ik hebben een eigen huis, dus gaat een groot deel van het geld aan de afbetaling van de hypothecaire lening. Maar dat is het helemaal waard!

Waar kan je echt geen geld aan geven?

Ik geef nooit geld aan dure kledij. Ik koop meestal de kleren over van mijn beste vriendin, een echte shopaholic. Er moet íemand ruimte maken in haar overvolle kleerkast! (lacht)

Waar geef je met plezier geld aan uit?

Reizen vind ik echt tof, en daar geef ik graag wat meer geld aan uit. Zo ga ik regelmatig op citytrip met vriendinnen. En dan heb ik het nog niet eens gehad over de jaarlijkse ‘grotere reis’ met mijn vriend. Dit jaar staat Italië op het programma!

Wat zou je doen als je de lotto won?

Ik zou waarschijnlijk eerst ons huis afbetalen. En ja, nadien zouden er héél veel reisjes volgen! Verder zou ik vrijwilligerswerk verrichten in Tanzania. Tijdens mijn studieperiode heb ik er anderhalve maand verbleven en geloof me: ik heb schrijnende dingen gezien. Als ik ooit de lotto won, zou ik daar meteen een paar waterputten laten aanleggen en een informatienetwerk uitwerken met de burgers. Daarnaast zou ik nog enkele natuurreservaten financieel steunen om hun behoud te garanderen.

(sdc) 

Wil je zelf graag getuigen over jouw loon? Stuur ons een e-mail via redactie@jobat.be, dan nemen wij contact met je op! 

DISCLAIMER
Jobat is niet verantwoordelijk voor de juistheid van bovenstaande gegevens. Deze werden verkregen door middel van een persoonlijk interview, een momentopname in de tijd en het leven van de persoon in kwestie. Bovenstaande info dient m.a.w. ter indicatie van het loon in een welbepaalde job/functie, mogelijk zijn bepaalde gegevens niet langer correct en/of volledig.
 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?