Het loon van...
Vorige

1 van 762

Volgende

Het loon van een junior auditor bij Certam: 2.100 euro bruto

Daan Janssens

Daan Janssens (24) uit Maarkedal

  • Beroep: junior auditor bij Certam Bedrijfsrevisoren
  • Studies: Bedrijfskunde aan de Vrije Universiteit Brussel
  • Privé situatie: woont nog thuis
  • Bruto maandloon: zo’n 2.100 euro
  • Netto maandloon: 1.950 euro
  • Extralegale voordelen: bedrijfswagen met tankkaart, gsm-abonnement, hospitalisatie- en groepsverzekering, onkostenvergoeding en maaltijdvergoedingen
We vroegen aan junior auditor Daan Janssens (24) uit Maarkedal hoeveel hij verdient en wat zijn job precies inhoudt...

Wat houdt je job in?

“Mijn job als auditor bestaat uit twee grote opdrachten. Een eerste is het ontbinden, of het omvormen van vennootschappen (van een besloten naar een naamloze vennootschap, bijvoorbeeld). Daarnaast zijn er nog de mandaten, waarbij we als commissaris aangesteld worden om drie jaar lang de jaarrekening van een organisatie te controleren. Ik werk in opdracht van de erkende bedrijfsrevisoren van ons kantoor, dus ik werk mee aan hun opdrachten en doe voorbereidend werk voor hun commissarismandaten.”

Hoe ben je in deze sector terecht gekomen?

“De economische wereld heeft me altijd heel erg geboeid. Toen de vriend van mijn zus drie jaar geleden begon als auditor, werd mijn interesse alleen maar groter. De verhalen waarmee hij soms thuiskwam… (lacht) Het deed me ook nadenken over wat ik na mijn studies precies wilde doen, en een job als auditor was een logisch gevolg.”

Doe je je job graag?

“Absoluut! Het is een branche waar je heel veel kunt leren, zeker in het begin. Het is ook een uitdagende job, waarin je jezelf kunt ontplooien en op termijn kunt doorgroeien. Dat vind ik heel belangrijk. Ook het sociale is een groot pluspunt, want als je niet bij de klant zit, ben je bij je collega’s. Het totale plaatje klopt gewoon.”

Lijkt de job van (junior) auditor iets voor jou? Bekijk het actuele vacatureaanbod…

“Over een jaar hoop ik aan de opleiding tot bedrijfsrevisor aan het IBR (het Instituut voor Bedrijfsrevisoren) te beginnen, om na de examens en stages de titel van bedrijfsrevisor te mogen dragen. Dat geeft je meer verantwoordelijkheid. Dan mag je bijvoorbeeld documenten ondertekenen, wat ik nu nog niet kan.”

Wat vind je van je loon?

“Ik mag absoluut niet klagen. Als starter die nog maar net van de schoolbanken komt, heb ik een mooi loon. En iedereen betaalt in het begin wat leergeld, toch? Ik wil me ook niet focussen op het loonstrookje, maar vooral op de toekomstmogelijkheden. Certam is een jong bedrijf dat mooi groeit, dus de vooruitzichten zien er goed uit.”

Zou je van werk veranderen voor een hoger loon?

“Niet meteen. Als ik me ergens goed voel, dan is geld relatief. Als het echt om een significant hoger bedrag gaat, dan misschien. Maar eerlijk gezegd zit ik bij Certam echt op mijn plek.”

Verdien jij zoals het hoort? Vergelijk je loon met dat van anderen dankzij het Jobat Salariskompas

Hoeveel uren werk je per week?

“Op papier 39 uren per week, maar in het auditseizoen is dat meestal wat meer. Zeker als we in de final audit zitten. Al heb ik daar geen probleem mee. Die drive die er dan is, om alles op tijd rond te krijgen, zorgt ervoor dat de tijd voorbijvliegt.”

Spaar je?

“Zeker en vast. Momenteel woon ik nog thuis, waardoor ik elke maand toch een mooi bedrag opzij kan zetten. Bovendien valt er door de corona pandemie ook weinig geld uit te geven (lacht). Dat heeft me trouwens aan het denken gezet. Over enkele jaren hoop ik me te settelen met mijn vriendin. Als de woningprijzen zo blijven stijgen, dan gaan we dat spaarpotje écht wel nodig hebben.”

Denk je aan je pensioen?

“Sinds kort doe ik aan pensioensparen, ja. Tijdens mijn studies heb ik geleerd dat het interessant is om daar zo snel mogelijk mee te beginnen, dus waarom wachten?”

Wat is je grootste kost?

“Mijn vrije tijd. Fietsen doe ik enorm graag, en dat is toch wel een dure hobby (lacht). In normale tijden reis ik ook heel graag, en zet ik regelmatig een stapje in de wereld met vrienden. Maar dat zit er momenteel jammer genoeg niet in.”

Waar kan je echt geen geld aan uitgeven?

“Spullen die ik niet echt nodig heb. Zolang mijn smartphone het nog doet, hoef ik niet het allernieuwste model te hebben. En als ik een nieuw hemd of een extra broek nodig heb, dan koop ik die meestal in de solden.”

Waar geef je met plezier geld aan uit?

“De dingen die ik graag doe: fietsen, reizen en eens lekker gaan eten met kameraden.”

Wat zou je doen als je de lotto won?

“Een moeilijke vraag! Ik denk niet dat ik mijn leven helemaal zou omgooien, mocht ik de lotto winnen. Ik ben nog te jong om hele dagen thuis te zitten, dus ik zou wel gewoon blijven werken. Misschien wat vaker de wijde wereld intrekken, nog wat meer op restaurant gaan en een huis kopen, uiteraard. Als het echt een mooi bedrag is, zou ik sowieso ook een goed doel steunen.”

Go for happy! Deze bedrijven zijn op zoek naar een (junior) auditor…

(dt/em)

Wil je zelf graag (anoniem) getuigen over jouw loon? Stuur ons een e-mail via redactie@jobat.be, dan nemen wij contact met je op!

DISCLAIMER
Jobat is niet verantwoordelijk voor de juistheid van bovenstaande gegevens. Deze werden verkregen door middel van een persoonlijk interview, een momentopname in de tijd en het leven van de persoon in kwestie. Bovenstaande info dient m.a.w. ter indicatie van het loon in een welbepaalde job/functie, mogelijk zijn bepaalde gegevens niet langer correct en/of volledig.

31 maart 2021
Aanbevolen jobs
Anderen bekeken ook