Het loon van...
Vorige

1 van 762

Volgende

Het loon van een jobstudent bakkersmeisje: ongeveer 272 euro netto

We vroegen aan Syrche De Schepper (24) uit Mechelen hoeveel zij verdient ...
Syrche De Schepper Syrche De Schepper (24), Mechelen
  • Leeftijd: 24 jaar
  • Beroep: bakkermeisje
  • Status: student
  • Brutoloon: 272 euro (8,5 euro per uur)
  • Nettoloon: 272 euro (als student moet je niets afgeven)
  • Extra: Brood of sandwiches die overblijven, mag ze meenemen. Handig!

Wat doe je voor job?

Een weekendjob geeft mij als student een mooi financieel ruggensteuntje. Drie jaar geleden opende Bakkerij Carl hier in Battel de deuren. Ik ben meteen gaan vragen of ze geen hulp zochten en het weekend nadien mocht ik al starten. Ik bedien de klanten zowel voor de broodafdeling als voor de beenhouwerij, zo kun je meteen een hele bestelling afwerken. Voordien werkte ik bij Match, dus daar had ik al wat ervaring mee.

Doe je je job graag?

Ja. Eerst en vooral, het is super dichtbij en dus erg gemakkelijk te bereiken. Anderszijds is de werkgever heel flexibel. Als ik bijvoorbeeld examens heb en daardoor niet kan komen werken of een andere shift wens, dan is dat bespreekbaar. Bovendien heb je ook veel sociaal contact met de klanten.

Hoeveel uren werk je per week?

Tijdens het weekend komen er zo’n 500 à 600 klanten langs! Je bent van ‘s morgens vroeg tot ‘s avonds druk bezig, en daardoor vliegt de tijd voorbij. Ik werk gemiddeld één dag per weekend, soms eens twee. Als student mag je ‘maar’ 50 dagen per jaar werken. In het begin was het wel even wennen toen ik om 6 uur moest opstaan. Ik werkte dan soms dagen van 6 tot 17 uur, omdat er nog te weinig helpende handen waren. Inmiddels ben ik eraan gewoon en draai ik normale shiften: ofwel van 6 tot 14 uur ofwel van 10 tot 18 uur. Dat is allemaal bespreekbaar.

Wat vind je van je inkomen?

Ik ben nog maar student, dus ik moet niet echt klagen. We verdienen er evenveel dan de vaste werknemers: 8,5 euro per uur. Uiteindelijk ben ik gaan werken om een extraatje te hebben. Ik moet er nog niet van kunnen overleven.

Zou je van job veranderen om meer te verdienen?

In dezelfde sector niet. Misschien wel als ik iets totaal anders zou gaan doen als studentenjob. Dan zou ik kijken of het misschien iets meer kan opbrengen.

Spaar je?

Dat probeer ik, maar als student is sparen niet gemakkelijk. Alles wat ik wil hebben, moet ik zelf bekostigen met mijn studentenloontje. Een gsm-abonnement, kleren, iets gaan eten, et cetera. Gelukkig woon ik nu nog thuis, want toen ik op kot zat, was alles nog sneller op.

Waar geef je met plezier geld aan uit?

Vroeger vooral aan kleren. Nu geef ik niet echt nog ‘met plezier’ geld uit. Ik kijk veel meer of ik de dingen wel nodig heb, en probeer ook te sparen voor een huisje.

Let je meer op je centen door de crisis?

Niet zozeer door de crisis, wel door ouder en volwassener te worden. Ik ga niet meer zomaar al mijn centen op shoppen.

Wat zou je doen als je de lotto wint?

Een huisje hier in de buurt kopen.

(kc) 

Wil je zelf graag getuigen over jouw loon? Stuur ons een e-mail via online@jobat.be, dan nemen wij contact met je op! 

DISCLAIMER
Jobat is niet verantwoordelijk voor de juistheid van bovenstaande gegevens. Deze werden verkregen door middel van een persoonlijk interview, een momentopname in de tijd en het leven van de persoon in kwestie. Bovenstaande info dient m.a.w. ter indicatie van het loon in een welbepaalde job/functie, mogelijk zijn bepaalde gegevens niet langer correct en/of volledig.
 

24 juni 2013
Aanbevolen jobs
Anderen bekeken ook