Het loon van...
Vorige

1 van 785

Volgende

Het loon van een ingenieur bij Agfa-Gevaert: 1.800 euro netto

We vroegen Tom Devos (28) uit Putte-Kapellen hoeveel hij verdient ...
Tom Devos Tom Devos (28), Putte-Kapellen
  • Beroep: ingenieur op de R&D afdeling van Agfa-Gevaert
  • Privé: vrijgezel, alleenwonend
  • Brutoloon: 3.100 euro
  • Nettoloon: 1.800 euro
  • Extra's: auto met tankkaart, groepsverzekering, gsm met abonnement, maaltijdcheques, representatievergoeding, een jaarlijkse bonus van 10 procent op het maandelijks brutoloon (als eigen prestaties en bedrijfsprestaties een bepaald niveau haalden)

Wat doe je voor job?

Ik werk op de R&D afdeling van Agfa HealthCare waar ze digitale röntgentoestellen ontwikkelen. Samen met mijn collega’s ben ik verantwoordelijk voor de verificatie van die toestellen. Per land zijn de voorwaarden waaraan zo’n toestel moet voldoen anders en daar let ik op. Aan de ene kant sta ik in voor de systeemverificatie van het totale toestel, en aan de andere kant ben ik verantwoordelijk voor de aparte onderdelen. Dat gaat van virtuele software nakijken tot het knutselen met tastbare (elektronische) onderdelen. Ik schrijf ook testen uit waaraan de toestellen moeten voldoen voor ze in gebruik worden genomen.

Doe je je job graag?

Absoluut. Ik speel heel graag met elektronica. Doordat ik op een R&D afdeling werk, komen er altijd nieuwe dingen binnen. Zo leer ik heel veel verschillende snufjes kennen. Geen enkele dag is dezelfde. Ik werk wel aan een bepaald product, maar ik zie het elke keer een beetje groeien.

Wat vind je van je inkomen?

Ik ben redelijk tevreden, het mag natuurlijk altijd iets meer zijn. (lacht) Het is niet zo dat je hier elk jaar automatisch opslag krijgt met vaste barema’s, je moet je echt wel bewijzen. Maar als je het nodige initiatief toont, komt dat zeker goed. Agfa creëert ook kansen via cursussen en opleidingen.

Hoeveel uren werk je per week?

Ik heb een kaderfunctie, waardoor het aantal uren dat ik per week werk niet echt vastligt. Ik heb een contract van 39 uur, maar ik werk wekelijks gemiddeld een 40-tal uur. Het belangrijkste is dat op het einde van de dag mijn job gedaan is. Als het moet, blijf ik dus langer.

Zou je van werk veranderen voor een hoger loon?

Ik denk het wel, maar dan is het mij niet enkel om het salaris te doen. Ik werk nu heel dicht bij huis en dat is leuk. Als ik het totaalpakket dat ik nu heb bekijk, dan zit ik eigenlijk wel goed.

Spaar je?

Dat probeer ik, maar het is niet makkelijk. Ik heb net een huis gekocht en ben volop aan het renoveren. Dus alles wat ik opzijzet, gaat eigenlijk meteen naar mijn huis. Voor die aankoop probeerde ik wel tot 1.000 euro per maand opzij te zetten. Tot dan woonde ik nog thuis, dus dat lukte wel. (lacht) 

Wat is je grootste kost?

De renovatiewerken aan mijn huis. Daarnaast heb ik een aantal hobby’s die gefinancierd moeten worden. Ik doe aan motorrijden, zwemmen, duiken en crossfit (een soort van fitness die gewichtheffen, atletiek en gymnastiek combineert). Ik heb mijn eigen motor, de wegenbelasting en verzekeringen kosten me jaarlijks een aardige duit.

Let je meer op je centen door de crisis?

Niet echt. Ik heb wel opgelet omdat ik een huis wou kopen. Nu het huis er is, let ik ook nog op om de renovatiewerken gedaan te krijgen. Als je iets wil bereiken in het leven, moet je daar wat voor sparen. Ik ga nog uit, maar ik hou het binnen de perken. Vroeger ging ik ook vaker op restaurant, dat is nu verminderd.

Waar kan je echt geen geld aan geven?

Aan tatoeages, piercings en sigaretten.

Waar geef je met plezier geld aan uit?

Aan ontspanning. Een avondje naar de cinema, iets gaan drinken. Zulke dingen.

Waar droom je van?

Op professioneel vlak wil ik wel wat meer verantwoordelijkheid krijgen. Dan denk ik aan projectmanagement, maar helemaal zeker ben ik nog niet, want ik wil de feeling met de technologie zoals ik die nu heb niet verliezen. Op privévlak ben ik bijna klaar voor een gezin.

Wat zou je doen als je de lotto wint?

Ik zou zeker niet stoppen met werken. Het is belangrijk dat je buitenkomt en jezelf blijft ontplooien. Ik zou me wel ineens een groter huis aanschaffen, een eigen auto kopen en eens goed op reis gaan.

(mr) 

Wil je zelf graag getuigen over jouw loon? Stuur ons een e-mail via redactie@jobat.be, dan nemen wij contact met je op! 

DISCLAIMER
Jobat is niet verantwoordelijk voor de juistheid van bovenstaande gegevens. Deze werden verkregen door middel van een persoonlijk interview, een momentopname in de tijd en het leven van de persoon in kwestie. Bovenstaande info dient m.a.w. ter indicatie van het loon in een welbepaalde job/functie, mogelijk zijn bepaalde gegevens niet langer correct en/of volledig.
 

2 juni 2014
Aanbevolen jobs
Anderen bekeken ook