Het loon van...
Vorige

1 van 787

Volgende

Het loon van een halftijds bediende aan de KU Leuven: 1.140 euro netto

We vroegen Christophe Vandewoude (38) uit Herent hoeveel hij verdient ...
Christophe Vandewoude Christophe Vandewoude (38), Herent
  • Beroep: halftijds bediende aan de KU Leuven en deeltijds muzikant
  • Studies: Kandidaat Vertaler/Tolk aan VLEKHO in Brussel en Diploma Meester in de Jazz en Lichte Muziek aan het Lemmensinstituut in Leuven
  • Privé: alleenstaande, geen kinderen
  • Bruto maandloon: 1.485 euro (halftijds)
  • Netto maandloon: 1.140 euro (halftijds)
  • Extra’s: een fiets (woon-werkverkeer)

Wat doe je voor job?

Ik werk halftijds aan de KU Leuven als administratief bediende op de studentenadministratie van de Faculteit Psychologie en Pedagogische Wetenschappen. Als secretaris van de lerarenopleiding breng ik onder meer de individuele studieprogramma’s in orde, volg ik de stages van de studenten in scholen op en bereid ik de deliberaties voor.

Daarnaast zit ik in de muziek: ik speel in een aantal muziekgroepen (als multi-instrumentalist in uiteenlopende genres), ik werk regelmatig mee aan muziekproducties en organiseer af en toe muzikale events. De inkomsten van die muzikale activiteiten komen terecht in een vzw die ik met twee andere mensen heb opgericht en die actief is in de culturele sector.

Doe je je job graag?

Zeker! De jobinhoud ligt me, de collega’s zijn leuk en de omgeving is dynamisch. Ik doe deze job al 6 jaar en toch blijven er zich steeds nieuwe uitdagingen aanbieden. Meer dan in het begin denk ik nu ook mee over de richting die we op de faculteit willen inslaan.

Maar naast deze job hou ik ook erg veel van mijn muzikale activiteiten. Met muziek bezig zijn, dat is mijn passie: dat doe ik waarschijnlijk nog op mijn negentigste.

Wat vind je van je inkomen?

Ik ben tevreden met wat ik verdien op halftijdse basis. Dit bedrag vul ik aan met wat ik via de vzw doe, maar dat bijkomend bedrag varieert erg van maand tot maand.

Hoeveel uren werk je per week?

Mijn halftijdse job aan de KU Leuven is 19,5 uur. Met muziek ben ik intensief bezig, maar dat valt moeilijk in uren uit te drukken. Laten we zeggen dat ik in totaal soms meer dan een voltijdse job heb.

Zou je van werk veranderen voor een hoger loon?

Neen, tenzij het een kans zou zijn die ik echt niet mag laten liggen. En het vaste gedeelte mag dan sowieso niet meer dan een halftijdse innemen, want ik wil altijd tijd overhouden voor mijn eigen muzikale projecten.

Spaar je?

Amper. En wat ik al eens opzij leg, gaat meteen op aan een nieuw idee of project.

Wat is je grootste kost?

Zonder twijfel mijn huishuur.

Let je meer op je centen door de crisis?

Nee. Ik leef sowieso sober, ik heb niet veel nodig.

Waar kan je echt geen geld aan uitgeven?

Aan een kast vol kleren, aan smartphones, dure wagens …

Waar geef je met plezier geld aan uit?

Aan muziek (een laptop met muzieksoftware, instrumenten, vinyl, concerttickets), eten en amusement (iets gaan drinken, naar de film …).

Waar droom je van?

Ik droom ervan te kunnen blijven doen wat ik doe en te groeien als mens en als muzikant. Ik wil me ook blijvend verwonderen over nieuwe en oude muziek en inspiratie inademen. En misschien bouw ik ooit een eigen studio.

Wat zou je doen als je de lotto wint?

Een huis kopen voor mijn mama.

(mr) 

Wil je zelf graag getuigen over jouw loon? Stuur ons een e-mail via redactie@jobat.be, dan nemen wij contact met je op! 

DISCLAIMER
Jobat is niet verantwoordelijk voor de juistheid van bovenstaande gegevens. Deze werden verkregen door middel van een persoonlijk interview, een momentopname in de tijd en het leven van de persoon in kwestie. Bovenstaande info dient m.a.w. ter indicatie van het loon in een welbepaalde job/functie, mogelijk zijn bepaalde gegevens niet langer correct en/of volledig.
 

1 juli 2016
Aanbevolen jobs
Anderen bekeken ook