Het loon van...
Vorige

1 van 786

Volgende

Het loon van een geriatrisch verpleegkundige in een rusthuis van het OCMW: 3.012 euro bruto

We vroegen Frederik D’hauwer (35) uit Geraardsbergen wat hij doet en hoeveel hij verdient...
Frederik D’hauwer (35) uit Geraardsbergen
  • Beroep: Geriatrisch verpleegkundige in een rust- en verzorgingstehuis van het OCMW
  • Studies: Geriatrische verpleegkundige (HoGent, afgestudeerd in 2009) + bijscholingen geriatrie en diabetologie
  • Privé: Vrijgezel
  • Bruto maandloon: 3.012 euro
  • Netto maandloon: +/- 1.870 euro
  • Extra’s: Ruime verlofregeling, 16 extra feestdagen, onkostenvergoeding woon-werkverkeer, anciënniteitsdagen, hospitalisatieverzekering, extra verloning met avonddiensten, weekends en feestdagen, maaltijdcheques ( 6 euro per werkdag) en ADV dagen (arbeidsduurverkorting)

Wat doe je als job?

Ik werk als geriatrisch verpleegkundige in een RVT van het OCMW Geraardsbergen.

Daar werk ik al sinds 2002. Eigenlijk ben ik er ooit begonnen als zorgkundige. Sinds 2006 ben ik mijzelf beginnen bijscholen tot verpleegkundige en dit in combinatie met halftijds werken.

Mijn takenpakket is enorm uitgebreid: van zorgkundige taken (maaltijdgebeuren, ochtend- en avondverzorging, mictietraining, medicatiebedeling...) en verpleegkundige taken (bloedafname, sondage, medicatiepomp, suprapubische sonde vervangen, inspuitingen, wondzorg...) tot administratieve taken (verantwoordelijkheid voor fixatiebeleid, stagebegeleiding, communicatie met dokters/familie, afspraken maken, dossiers in orde brengen,...). Allemaal heel uiteenlopend, dus.

Doe je je job graag?

Mijn job kan soms heel vermoeiend zijn, maar ik doe het na bijna 15 jaar nog even graag. Bijscholingen vind ik wel een must om up-to-date te blijven. Een heul leuk team bevordert natuurlijk ook altijd de werksfeer.

Zou je van werk veranderen voor een hoger loon?

Eerlijk gezegd, wie zou daar niet over nadenken? Maar de tal van voordelen die ik nu heb, kan ik sowieso nergens anders meer krijgen.

Wat verdien je precies?

Bruto is dat 3.012 euro, mijn netto is natuurlijk sterk afhankelijk van onder andere weekdiensten, feestdagen en avondprestaties. Mijn netto start van € 1870 en zonder extralegale voordelen meegerekend (wat er toch wel veel zijn): ruime verlofregeling, 16 extra feestdagen, onkostenvergoeding woon-werkverkeer, anciënniteitsdagen, hospitalisatieverzekering, extra verloning met avonddiensten, weekends en feestdagen, maaltijdcheques ( 6€ per werkdag) en ADV-dagen (arbeidsduurverkorting).

Jaarlijks krijg ik ook een premie, dankzij mijn extra opleiding Geriatrie.

Wat vind je van je loon?

Ik mag zeker niet klagen, ook omdat ik, na 15 jaar werk, volgend jaar in een hogere loonschaal zal vallen en ik erover nadenk om 4/5 te gaan werken dan.

Hoeveel uren per week werk je?

36 uur/week, maar sterk afhankelijk.

Spaar je?

Ja hoor, dit is afhankelijk van maand tot maand.

Denk je aan je pensioen?

Pensioensparen doe ik wel, maar aan mijn pensioen zelf denk ik nog totaal niet. Het verandert allemaal zo snel dat ik het wel op het moment zelf zal bekijken.

Wat is je grootste kost?

Afbetaling en onkosten van mijn huis.

Waar kan je echt geen geld aan geven?

Dan denk ik aan huisdecoratie: aan veel voorkomende schilderijen/beelden die je overal zou kunnen kopen en in massaproductie gestoken zijn. Liever iets origineler in huis halen en unieker.

Waar geef je met plezier geld aan uit?

Aan gezond eten. Niet dat ik er zo sterk mee bezig ben, maar ik koop enkel vers fruit en groenten. Ga ook graag op restaurant en een goed glas rode wijn mag ook al wel iets meer kosten. Ik ben een gezonde levensgenieter.

Wat zou je doen als je de lotto won? Waar droom je van?

Simpel: een wereldreis maken, mijn huis afbetalen, een deel aan mijn broer en ouders geven en een uniek kunstwerk kopen. Een originele Panamarenko of een originele tekening op de kop tikken van Hergé, Peyo of Albert Uderzo.

(sjv)

Wil je zelf graag getuigen over jouw loon? Stuur ons een e-mail via redactie@jobat.be, dan nemen wij contact met je op!

DISCLAIMER
Jobat is niet verantwoordelijk voor de juistheid van bovenstaande gegevens. Deze werden verkregen door middel van een persoonlijk interview, een momentopname in de tijd en het leven van de persoon in kwestie. Bovenstaande info dient m.a.w. ter indicatie van het loon in een welbepaalde job/functie, mogelijk zijn bepaalde gegevens niet langer correct en/of volledig.

24 juni 2016
Aanbevolen jobs
Anderen bekeken ook