Het loon van... Vorige

1 van 640

Volgende

Het loon van een financieel intern auditor: 2.648 euro netto

We vroegen aan Steven Beerts (48) uit Leuven wat zijn job inhoudt en hoeveel hij verdient ...

13 juni 2019

Delen

Steven Beerts
Steven Beerts (48) uit Leuven
  • Beroep: Financieel intern auditor bij Rikolto
  • Studies: Licentiaat Economische Wetenschappen, aangevuld met korte programma’s Antropologie en Filosofie
  • Privé: getrouwd, 2 kinderen
  • Bruto maandloon: 4.427 euro
  • Netto maandloon: 2.648 euro
  • Extralegale voordelen: maaltijdcheques, groepsverzekering pensioensparen

Wat doe je als job?

Ik ben Financieel intern auditor bij Rikolto, dat is de nieuwe naam van Vredeseilanden. Het belangrijkste onderdeel van mijn job is het uitvoeren van financiële audits in onze zeven kantoren in Afrika, Azië en Latijns-Amerika. Die audits omvatten wel een stuk controles – hoewel we daarvoor vooral externe auditoren hebben – maar we zoeken vooral samen met de kantoren naar verbeterpunten in het financieel beheer.

Zo zorg ik er mee voor dat het geld dat Rikolto ontvangt uit subsidies en giften goed beheerd wordt. Daarnaast bied ik ondersteuning op verschillende financiële en boekhoudkundige vlakken. Ik werk mee dingen uit, geef vormingen en ondersteun het financiële team. Tijdens de drukke periodes van het financiële departement in ons kantoor in Leuven, denk maar aan jaarafsluitingen, spring ik daar ook bij.

Doe je je job graag?

Ja, ik ben echt heel tevreden met mijn job. Het is een combinatie van werken aan financiële processen, cijfermatig werk en contact met mensen. Ook het reizen vind ik heel verrijkend, omdat het dan niet alleen om samenwerken met directe collega’s draait. Ik ben tijdens mijn laatste reis naar Oost-Congo bij een van onze lokale coöperatieven langs geweest, om met hun boekhouder samen te werken aan hun financieel-administratieve proces. Daar word je echt met twee voeten op de grond gezet, omdat je er vaak met heel beperkte middelen werkt. Dat is uitdagend.

Ook de organisatie op zich is heel aangenaam. Ik geloof ten volle in onze missie, zowel in wat we doen in het Zuiden, als in wat we hier in België verwezenlijken: we willen mee de toekomst van ons voedsel wereldwijd veiligstellen. Dat is heel belangrijk voor mij, want daardoor doe ik mijn job met volle overtuiging.

Wat vind je van je loon?

Ik ben tevreden met mijn loon, en ik denk ook dat het correct is voor iemand met 25 jaar relevante ervaring in zowel de privésector als in non-profitorganisaties.

Hoeveel uren werk je per week?

Officieel werk ik 38 uren per week, maar dat schommelt vaak, vooral omdat ik veel reis. Gemiddeld komt het dus neer op 41 à 42 uur per week, maar de drukte varieert. Als ik op reis ben, ben ik zo goed als 12 uur per dag bezig, dus probeer ik daarvoor en daarna wat te minderen. Ook in het begin van het jaar is het druk, vanwege de jaarafsluiting. De vakantieperiodes daarentegen zijn vaak erg rustig, dan heb ik weer even tijd om ademen.

Spaar je?

We komen sinds kort aan sparen toe, omdat we met twee voor het gezinsinkomen zorgen, en omdat ons huis net afbetaald is. Daarvoor waren we vooral bezig met de afbetaling. Maar dat kan je ook bekijken als een soort van sparen.

Wat is je grootste kost?

Mijn twee kinderen studeren en zitten op kot. Dus de kosten van de universiteit en de hogeschool, en van hun kotleven zijn de grootste hap uit het budget. Daarnaast geven we ook wel wat geld uit aan reizen.

Waar kan je echt geen geld aan uitgeven?

Ik kan moeilijk geld geven aan dure kleren of luxeproducten. Het is niet dat ik er sjofel wil bijlopen, maar echt veel geld uitgeven aan kledij is niet aan mij besteed.

Waar geef je met plezier geld aan uit?

We geven hier thuis veel geld uit aan reizen. Dat is een keuze die we bewust maken. Zeker omdat de kinderen nog graag met ons mee op vakantie gaan. Daarnaast hou ik er ook van om thuis lekker te eten, en ook af en toe op restaurant te gaan.

Wat zou je doen als je de lotto won?

Ik zou allereerst gaan kijken in mijn directe omgeving, of er ergens een hoge nood is waar ik aan kan bijdragen. Daarnaast wil ik het goede voorbeeld blijven stellen en doen wat we met de Noord-Zuid beweging al jaren aan onze overheden vragen: of ze minimaal 0,7% van het bnp kunnen bijdragen aan ontwikkelingssamenwerking. Met een lottowinst zou ik trouwens gerust een stuk boven die 0,7% gaan.

Ik ben er mij ook van bewust dat er lokaal hoge noden zijn, dus ook op lokaal vlak zou ik een goed doel kiezen om te steunen. Er zijn in onze maatschappij nog heel veel sectoren waar te weinig geld naartoe gaat.

Ik zou ook zeker willen blijven werken, maar dan eventueel een dag minder. Die dag zou ik dan besteden aan het maken van muziek. Dat heb ik vroeger veel gedaan, maar omwille van de drukte ligt dat tegenwoordig stil. En ten slotte zou ik natuurlijk ook investeren om de financiële toekomst van mijn gezin te verzekeren.

(sdc) 

Wil je zelf graag getuigen over jouw loon? Stuur ons een e-mail via redactie@jobat.be, dan nemen wij contact met je op! 

DISCLAIMER
Jobat is niet verantwoordelijk voor de juistheid van bovenstaande gegevens. Deze werden verkregen door middel van een persoonlijk interview, een momentopname in de tijd en het leven van de persoon in kwestie. Bovenstaande info dient m.a.w. ter indicatie van het loon in een welbepaalde job/functie, mogelijk zijn bepaalde gegevens niet langer correct en/of volledig.
 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?