Het loon van...
Vorige

1 van 784

Volgende

Het loon van een (4/5e) leerkracht lager onderwijs: 1.735 euro netto

We vroegen aan Fientje (35) uit Evergem hoeveel zij verdient en wat haar job inhoudt.

Fientje Thyssen (35) uit Evergem

  • Beroep: Leerkracht lager onderwijs, 4/5de
  • Studies: Bachelor Lager Onderwijs – avondschool Allround Make-Up Artist
  • Privé: alleenstaand met zoon
  • Bruto maandloon: 2.041 euro
  • Netto maandloon: 1.735 euro
  • Extralegale voordelen: lerarenkaart

Wat doe je als job?

Ik werk als leerkracht lager onderwijs. Ik sta deels in de klas en voer deels een ‘tijdelijke andere opdracht’ uit. Dat houdt in dat ik op het bureau bijspring als administratieve kracht. Daarnaast ben ik make-up artist in bijberoep.

Doe je je job graag?

Ik vind mijn job heel leuk. Zowel het administratief werk als het voor de klas staan doe ik graag. Elke dag is anders, en bovendien ga ik graag met kinderen om. Maar het leukste vind ik ons team. De school is echt een soort van mini-community, en ik hou ervan om samen met collega’s allerlei dingen te organiseren.

Een job in het lager onderwijs? Bekijk snel de openstaande vacatures...

Als make-up artist wil ik vooral mijn grenzen verleggen. Het is allemaal gestart met een tweedaagse cursus theatergrime. Die vond ik zo leuk dat ik naar de avondschool getrokken ben voor een opleiding tot allround make-up artist. Ik werk nu dus na de schooluren voor theatergezelschappen en dergelijke. Dat is voor mij echt puur persoonlijke ontwikkeling.

Hoeveel uren werk je per week?

Ik sta een vier- à vijftal uren in de klas, en dan nog een achttiental uren op de administratie. Als make-up artist heb ik soms heel drukke maanden, maar de rustige maanden in de zomer compenseren dat. Met boekhouding en administratie erbij ben ik daar gemiddeld toch zeker acht uur per week mee bezig. Ik probeer er elke week heel de vrijdag voor uit te rekken, omdat ik dan sowieso niet op school werk.

Wat vind je van je loon?

Het loon dat ik krijg als leerkracht wordt bepaald door de overheid, dus ik ga ervan uit dat dat correct is. Ook wat mijn pensioen betreft, zit ik daar wel goed. Voor mijn bijberoep kan ik zelf de tarieven bepalen, dus dat is een heel ander verhaal. Aan dat loon valt geen gemiddelde te koppelen, want alles hangt af van hoeveel en waar ik werk.

Verdien jij genoeg? Vergelijk je loon met dat van anderen dankzij het Jobat Salariskompas...

Spaar je?

Ik kan sparen, maar alleen omdat ik mijn twee jobs combineer. Met alleen mijn hoofdberoep zou ik geen geld overhouden aan het einde van de maand.

Wat is je grootste kost?

De huishuur en kosten als water en elektriciteit.

Waar kan je echt geen geld aan uitgeven?

Mijn auto. En dan gaat het zowel om herstellingen als om aankoop. Voor mij hoeft een auto echt geen 20.000 euro te kosten. Als ik maar warm en droog zit, dan ben ik al blij.

Waar geef je met plezier geld aan uit?

Eten en drinken. Dan bedoel ik etentjes, maar ook gewoon inkopen voor thuis. Ik kan echt gelukkig worden van een volle ijskast. Zodat ik de deuren kan opentrekken en gerust kan zijn dat alles waar ik zin in heb er zeker in zit.

Wat zou je doen als je de lotto won?

Allereerst zou ik mensen die het geld kunnen gebruiken, helpen. Dat is met stip het eerste dat ik zou doen. Daarna zou ik investeren in iets voor mijn zoon later: een appartement of een kot, bijvoorbeeld. En ik zou mezelf een pretbedrag gunnen, waarmee ik een uur compleet los mag gaan. Zwaar gaan shoppen dus.

(sdc) 

Wil je zelf graag getuigen over jouw loon? Stuur ons een e-mail via redactie@jobat.be, dan nemen wij contact met je op! 

DISCLAIMER
Jobat is niet verantwoordelijk voor de juistheid van bovenstaande gegevens. Deze werden verkregen door middel van een persoonlijk interview, een momentopname in de tijd en het leven van de persoon in kwestie. Bovenstaande info dient m.a.w. ter indicatie van het loon in een welbepaalde job/functie, mogelijk zijn bepaalde gegevens niet langer correct en/of volledig.
 

9 april 2019
  • Jobs voor onderwijs
Aanbevolen jobs
Anderen bekeken ook