Het loon van... Vorige

1 van 643

Volgende

Het loon van een Customer Support Agent in Malta: 1.500 euro netto

We vroegen aan Wouter Schuurbiers (24) uit Msida (Malta) hoeveel hij verdient.

14 augustus 2019

Delen

Wouter Schuurbiers (24), Msida (Malta)
  • Beroep: Customer Support Agent
  • Diploma(‘s): Bachelor Marketing
  • Privé: Alleenstaand, geen kinderen
  • Brutoloon: 1.833,33 per maand
  • Nettoloon: Ongeveer 1.500 euro per maand
  • Extra’s: 500 euro per 3 maanden op basis van targets en veel gezonde extra’s, zoals gratis fruit op het werk en een sportvergoeding van 250 euro per jaar

Wat doe je voor job?

Ik ben sinds enkele maanden actief als Customer Support Agent bij een van de grootste iGamingbedrijven wereldwijd. Mijn job concreet? Ik ben het eerste aanspreekpunt voor klanten: telefonisch, per mail of via live chat.

Doe je je job graag?

Absoluut, het is niet meteen mijn droomfunctie maar ik voel me wel thuis in de sector. Bovendien werk ik binnen een team waar een fantastische sfeer heerst. Soms is het toch wel een helse drukte. En met het EK voor de boeg staan we echt voor een kritieke periode, maar ook dat vormt een leuke uitdaging.

Aangezien ik deze job uitvoer in het buitenland, was het eerst een hele beslissing om de stap te zetten. Maar ik heb er absoluut nog geen spijt van gehad.

Wat vind je van je inkomen?

Daar heb ik absoluut niet over te klagen. 1.500 euro per maand lijkt niet veel in Belgische normen, maar in Malta kun je er zeker goed mee leven. Het is een land dat leeft van de iGamingindustrie, en dan zie je ook een sterke concurrentie in de lonen. Ter vergelijking: een gemiddelde Maltees zou 1.000 euro per maand verdienen, terwijl ik daar met een vrij basic job ver boven zit.

Hoeveel uren werk je per week?

Momenteel werk ik 40 uur per week, verdeeld in blokken van 9 uur tussen 8 uur ’s morgens en 2u30 ’s nachts doorheen de hele week. In die blokken zit steeds 1 uur onbetaalde pauze, maar binnenkort gaan we wellicht over naar een systeem van 7u30 werken en 30 minuten betaalde pauze.

Daarnaast kan het soms zo druk zijn dat mijn werkgever vraagt om overwerk te verrichten, wat dan ook gewoon netjes cash betaald wordt aan het einde van de maand.

Spaar je?

Dat is op middellange termijn wel de bedoeling. Momenteel is het wat lastiger: door de waarborg en de huur van mijn appartement en alle onvoorziene kosten. Maar op termijn zou ik – met de nodige discipline – vlot 500 euro per maand kunnen sparen.

Wat is je grootse kost?

De allergrootste kost in Malta is de huur van het appartement. Met alle kosten inbegrepen betalen we ongeveer 450 euro per maand per persoon voor een klein maar modern appartement voor twee personen. Een pluspunt: de woonst ligt slechts op 15 minuten wandelen van het werk.

Daarnaast mag je ervan uitgaan dat alles minstens 25% goedkoper is dan in België. En als je gaat feesten, dan wordt dat verschil nog duidelijker. Want hier betaal je voor een Bacardi cola bijvoorbeeld maar 2,50 euro, terwijl je daar in België misschien net de cola mee kunt betalen.

Waar kan je echt geen geld aan geven?

Ik heb nooit veel geld kunnen spenderen aan kledij. Al moet ik me dringend wat korte broeken en extra T-shirts aanschaffen, want mijn huidige garderobe is niet meteen aangepast aan het Maltese weer!

Waar geef je met plezier geld aan uit?

Eens lekker gaan eten, wat hier in Malta echt goed mogelijk is. Door de nabijheid van Italië zie je hier heel veel goede Italiaanse restaurants waar je goedkoop heerlijk kan eten.

Daarnaast pik ik als fervent pokerspeler wel graag een toernooitje mee in de lokale casino’s hier in Malta. Daar geef ik graag geld aan uit, maar het geeft natuurlijk meer plezier als je er meer geld uit kunt halen dan je erin steekt.

Wat zou je doen als je de lotto won?

Als eerste verbaasd zijn, omdat ik nooit echt op de lotto speel. Maar als ik toch ooit op de ene of andere manier een hele grote som geld won, dan zou ik eerst ervoor zorgen dat mijn directe familie vlot rond kan komen met wat extra luxe. Daarnaast zou ik zeker deelnemen aan de World Series of Poker in Las Vegas, wat voor veel pokerspelers toch wel een droom is.

(sdc) 

Wil je zelf graag getuigen over jouw loon? Stuur ons een e-mail via redactie@jobat.be, dan nemen wij contact met je op! 

DISCLAIMER
Jobat is niet verantwoordelijk voor de juistheid van bovenstaande gegevens. Deze werden verkregen door middel van een persoonlijk interview, een momentopname in de tijd en het leven van de persoon in kwestie. Bovenstaande info dient m.a.w. ter indicatie van het loon in een welbepaalde job/functie, mogelijk zijn bepaalde gegevens niet langer correct en/of volledig.
 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?