Het loon van...
Vorige

1 van 783

Volgende

Het loon van een Customer Service Agent bij American Airlines: 1.200 euro deeltijds

Wij vroegen Gertjan Vos (24) uit Antwerpen naar zijn netto maandloon ...
Gertjan Vos, American Airlines customer service agent Gertjan Vos (24), Antwerpen
  • Burgerlijke staat: samenwonend
  • Beroep: Customer Service Agent
  • Voltijds/deeltijds: twee deeltijdse jobs, een bij American Airlines en een bij Aviapartner
  • Nettoloon: 1.200 euro netto bij American Airlines, 1.500 euro netto bij Aviapartner (beide inclusief premies)
  • Extra’s: hospitalisatieverzekering, maaltijdcheques, premies voor ploegenwerk, gesplitste diensten en zondagwerk, vervoersonkosten, nachtvergoeding, overuren en onderhoudsgeld voor het uniform

Wat houdt je job in?

Bij American Airlines en Aviapartner werk ik voor de passagiersdiensten. Ik check passagiers in, doe de boarding en sta aan de gate. Je overlegt voortdurend met het vliegtuigpersoneel. Aviapartner doet deze dienstverlening voor heel wat luchtvaartmaatschappijen die zelf geen personeel hebben op Zaventem. Bij American Airlines werk je voor de maatschappij zelf en doe je een aantal extra dingen, zoals mensen overboeken naar een andere vlucht.

Wat vind je van je inkomen?

Met de twee inkomens samen ben ik wel tevreden. Door de premies en overuren heb ik een behoorlijk loon. Anderen slagen er zelfs in om een bijna voltijds loon bijeen te werken in een deeltijdse job. Zij presteren veel overuren en proberen ’s nachts en ’s zondags te werken. Ik doe dat niet, omdat ik twee jobs heb.

Zou je van werk veranderen voor een hoger loon?

Als ik op de luchthaven kon blijven werken wel. Ik doe dit heel erg graag. Ik hou van sociale contacten en luister graag naar de reisverhalen van mensen.

Spaar je?

Ik doe aan pensioensparen. Dat deed ik al voor ik een job had. Wat er op het einde van de maand overschiet van mijn loon, zet ik op een spaarboekje. Zo blijf ik er vanaf.

Wat is je grootste kost?

De afbetaling van de lening voor mijn huis en eten.

Waar kan je echt geen geld aan geven?

Aan reizen. Bij American Airlines reis ik gratis. Dat is een voordeel. Aan prullaria zoals een gsm of een horloge kan ik ook geen geld geven.

Waar geef je graag geld aan uit?

Aan uitgaan, dvd’s kopen en uit eten gaan.

Stel dat je morgen een grote som geld krijgt. Wat doe je dan met het geld?

Ik zou het aan de kant zetten, om mijn belastingen te betalen bijvoorbeeld. En misschien zou ik mezelf op een heel mooi hotel trakteren wanneer ik op reis ga. Ik verdien voldoende geld, ik heb niets te kort. Ik ben een gelukkig man.

(kg) 

DISCLAIMER
Jobat is niet verantwoordelijk voor de juistheid van bovenstaande gegevens. Deze werden verkregen door middel van een persoonlijk interview, een momentopname in de tijd en het leven van de persoon in kwestie. Bovenstaande info dient m.a.w. ter indicatie van het loon in een welbepaalde job/functie, mogelijk zijn bepaalde gegevens niet langer correct en/of volledig.
 

6 augustus 2012
Aanbevolen jobs
Anderen bekeken ook