Het loon van...
Vorige

1 van 785

Volgende

Het loon van een buurtwerker: 1.750 euro netto

Wij vroegen Dries Wierx (34) uit Heverlee hoeveel hij verdient …
Dries Wierx Dries Wierx (34), Heverlee
  • Beroep: buurtwerker
  • Privé: alleenstaand, geen kinderen
  • Brutoloon: 2.900 euro
  • Nettoloon: 1.750 euro
  • Extra’s: geen

Wat doe je voor job?

Samen met twee collega’s ben ik verantwoordelijk voor de volwassenenwerking van buurtwerk ’t Lampeke in Leuven. We richten ons op de meest kwetsbare groepen, vooral kansarmen. Ons buurthuis is vier maal per week open, mensen kunnen komen eten of een kop koffie drinken. Per dag hebben we zo’n 50 bezoekers, wat niet slecht is. Ik coördineer de vrijwilligerswerking en het sociaal restaurant. Verder doe ik ook alles rond de wijkontwikkeling in de Leuvense Ridderbuurt.

Doe je je job graag?

Het is heel afwisselend, en ik kan er veel van mezelf inleggen. Ik heb veel keuzevrijheid en geëngageerde collega’s. We werken ook met een heel eerlijke en pure doelgroep. Ik ben ook webmaster, wat tof is gezien mijn passie voor pc’s en het internet.

Wat vind je van je inkomen?

Als ik het vergelijk met andere sectoren is het niet zo veel. Zeker als alleenstaande is het soms krap.

Zou je van werk veranderen voor een hoger loon?

Ik doe een job omdat ik hem graag doe en uitdagend vind. Ik ben niet te motiveren om tegen mijn zin te werken voor 100 euro meer.

Wat neemt de grootste hap uit je budget?

Mijn lening voor mijn huis en de verbouwingen, goed voor 950 euro per maand.

Waar kan je echt geen geld aan geven?

Ik heb geen auto, maar dat is eerder vanuit financieel oogpunt.

Waar geef je met plezier geld aan uit?

Ik ben een gadgetfreak en ben dol op mijn iPhone. Veel mensen vinden dat weggesmeten geld, maar voor mij is het veel meer dan een telefoon. Het is mijn fototoestel, mailbox, agenda en muziekspeler. Ik zou graag een iPad kopen, maar dat kan er nu niet af.

Wat zou je doen als je de lotto wint?

Ik zou dan meer vrijwilligerswerk doen en moet nergens meer voor betaald worden. En ik wil een stuk van de wereld zien, ik ben tot nu toe alleen nog maar in Europa op vakantie geweest.

(mr) &nbsp

DISCLAIMER
Jobat is niet verantwoordelijk voor de juistheid van bovenstaande gegevens. Deze werden verkregen door middel van een persoonlijk interview, een momentopname in de tijd en het leven van de persoon in kwestie. Bovenstaande info dient m.a.w. ter indicatie van het loon in een welbepaalde job/functie, mogelijk zijn bepaalde gegevens niet langer correct en/of volledig.
 

6 augustus 2012
Aanbevolen jobs
Anderen bekeken ook