Het loon van...
Vorige

1 van 787

Volgende

Het loon van een administratief bediende: 1.500 euro netto (4/5)

We vroegen aan Carina Govaerts (50) uit Kessel-Lo hoeveel zij verdient …
Carina Govaerts Carina Govaerts (50), Kessel-Lo
  • Beroep: administratief bediende bij Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België (contractueel)
  • Privé: samenwonend, 1 dochter
  • Netto maandloon: 1.500 euro (4/5)
  • Extra's: geen

Wat doe je voor job?

Ik werk als administratief bediende bij de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België. Ik verzorg onder meer de post van de bazen en het wetenschappelijk personeel. Daarnaast help ik ook bij het grafisch atelier, waar men flyers drukt, boeken inbindt, documenten voor het museum plastificeert etc.

Doe je je job graag?

Ondertussen ben ik hier al 24 jaar aan de slag, dus ja, ik doe mijn job heel graag. Het is een job met veel variatie, ik vind mijn werk absoluut niet saai. Ook het contact met collega's van verschillende diensten maakt het zo aangenaam. Iedereen heeft me nodig, ze weten mijn bureau steeds te vinden. (lacht) 

Hoeveel uren per week werk je?

Momenteel werk ik vier vijfde om medische redenen. Ik doe soms overuren, maar deze worden niet uitbetaald.

Wat vind je van je inkomen?

Voor 24 jaar dienst vind ik het veel te weinig. Sommige werknemers die hier net begonnen zijn, verdienen evenveel als ik. Vroeger had ik drie collega's, nu sta ik er alleen voor. Ik doe dus het werk van vier personen, en toch verdien ik niet meer. Dat is jammer.

Spaar je?

Ik probeer af en toe te sparen, maar dat lukt niet altijd. De ene maand is dat al wat meer dan de andere. Het hangt een beetje af van hoeveel rekeningen moeten worden betaald.

Waar kan je geen geld aan geven?

Aan bontmantels, ik ben een echte dierenvriend, dus dat kan echt niet. Ook luxeauto's vind ik hun geld niet waard. Ik ben al tevreden dat ik met mijn klein autootje overal geraak. Daarnaast kan ik geen geld geven aan luxeartikelen, zoals een dure gsm, merkkledij of schoenen.

Waar geef je het liefst geld aan uit?

Aan mijn huis. Ik spendeer ook graag geld aan een romantisch etentje met mijn man of een weekendtrip.

Wat zou je doen als je de lotto won?

Ik zou halftime gaan werken. Een huisje of appartement kopen in Tenerife en zorgen voor mijn pensioen, zodat ik daar de winter kan doorbrengen. Ook een droomreis naar Amerika zie ik wel zitten.

Wil je zelf graag getuigen over jouw loon? Stuur ons een e-mail via redactie@jobat.be, dan nemen wij contact met je op! 

DISCLAIMER
Jobat is niet verantwoordelijk voor de juistheid van bovenstaande gegevens. Deze werden verkregen door middel van een persoonlijk interview, een momentopname in de tijd en het leven van de persoon in kwestie. Bovenstaande info dient m.a.w. ter indicatie van het loon in een welbepaalde job/functie, mogelijk zijn bepaalde gegevens niet langer correct en/of volledig.
 

30 januari 2014
Aanbevolen jobs

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook