Het cv van Vincent Van Quickenborne

1 juli 2019
Vincent Van Quickenborne leek voorbestemd om een succesvol advocaat te worden. Maar toen ging hij in de politiek, met alle gevolgen van dien.
Minister Vincent Van Quickenborne

Minister voor Ondernemen en Vereenvoudigen Vincent Van Quickenborne

Wat is je meest spontane carrièrezet die zijn vruchten heeft afgeworpen?

Ik was voorbestemd om advocaat te worden. Ik had het geluk om tijdens mijn studies stages te mogen volgen bij twee kantoren, waarvan een in de US. Mijn beroepscarrière stond vast. Tot mijn broer Christophe op een avond in de wagen zei - hij pendelde als student van Leuven naar Kortrijk: 'Advocaat is niks voor jou, jij wil de zaken in beweging krijgen en zou beter in de politiek gaan.' We schrijven augustus 1996. De affaire-Dutoux appelleerde.

Wat zou je anders doen, mocht je de kans krijgen?

Ik ben een politieke ondernemer. Berekende risico's nemen zit in mijn bloed. Ik zet zelf graag de bakens uit: standpunten die soms te vroeg en daarom te controversieel zijn. Als minister van ICT heb ik veel Belgisch en internationaal talent leren kennen. Ik geloof sterk dat daar de meeste zaken zullen veranderen: alles overal en altijd digitaliseren for the benefit of the people. Als ik de politiek niet had, zou ik ondernemer in ICT zijn.

Op wat van je cv ben je het fierst?

Politician with a twist. Ik heb gestudeerd aan het Sint-Barbaracollege in Gent. Zonder de jezuïeten was ik nooit geweest wie ik nu ben: de überrationelen die er altijd in geloven, gefocust werken en afwerken, steeds vragen 'waarom', delen met de mensen.

> Upload zelf je cv op Mijn Jobat en vind de job van je leven

(mr)

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook

Artikels zoeken

Aanbevolen jobs

Wil jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

Voeg je CV toe
Jobs voor jou zal je betere jobs suggereren gebaseerd op je opleiding, vaardigheden en werkervaring.

Of zoek in 17285 andere jobs