Het cv van Inge Vervotte

13 augustus 2019
Inge Vervotte werd bekend als onverzettelijke vakbondsvrouw bij Sabena. Sindsdien maakt ze in sneltreinvaart carrière in de politiek.
Federaal minister Inge Vervotte
Federaal minister van Ambtenarenzaken en Overheidsbedrijven Inge Vervotte

Wat is je meest spontane carrièrezet die zijn vruchten heeft afgeworpen?

Ik ben ervan overtuigd dat je gewoon moet durven. Er zijn altijd 1000 redenen waarom je iets niet zou doen. Je mag nog zo’n sterk idee hebben van waar je naartoe wil, dikwijls hangt het gewoon af van op een bepaald moment op een bepaalde plaats te zijn. Ik hou mijn ‘kompas’ in het oog en zorg dat ik rond mijn competenties werk. Maar voor de rest grijp ik gewoon de kansen die op me afkomen en klamp ik mij niet vast aan een uitgestippeld traject of functie.

Wat zou je anders doen, mocht je de kans krijgen?

Ik ben heel snel beginnen werken. Ik was twintig jaar wanneer ik afgestudeerd was en in juli had ik al mijn eerste job. Ik wou zelfstandig zijn. Spijt heb ik niet. Maar als ik nu achterom kijk, denk ik soms ‘Waarom ben ik niet voor meerdere diploma’s gegaan?’ Ik heb zoveel interessedomeinen en zou soms liever meer studies gedaan hebben vooraleer aan het werk te gaan.

Op wat van je cv ben je het fierst?

De combinatie van arbeid en studeren. Toen ik bezig was met de onderhandelingen bij Sabena was ik werkstudent Psychologie aan de VUB. Ik had me ingeschreven en wou het dan ook tot een goed einde brengen: slagen voor een afgerond geheel, de kandidatuur. Maar het was zwaar … heel zwaar. Ik herinner me nog goed de nachtelijke studeerpartijen. Ik heb me toen meermaals afgevraagd ‘Waar ben ik toch mee bezig?’. Maar ik heb doorgebeten en de kandidaturen afgewerkt. Later kan ik dan eventueel gaan voor de Master. Je bent dikwijls het fierst op de zaken die het meeste moeite hebben gekost.

> Upload zelf je cv op Mijn Jobat en vind de job van je leven 

(mr)   

Aanbevolen jobs
Anderen bekeken ook