Helft werknemers neemt loopje met regels op de werkvloer

23 mei 2011
54 procent van de werknemers geeft toe zich op het werk een aantal vrijheden toe te eigenen die men eigenlijk niet heeft. Het gaat bijvoorbeeld om telefoneren, te lange lunchpauzes nemen en te laat komen.
Regels? Welke regels?

Slechts een kwart van de werknemers zou zich helemaal correct opstellen tegenover de werkgever, zo blijkt uit een Brits onderzoek van online consulent Reabur.com. Naast de 54 procent die toegeeft zich een aantal vrijheden toe te eigenen, zegt nog eens 21 procent van de bevraagde werknemers dat ze zich af en toe bezighouden met activiteiten die niet in de arbeidsopdracht kaderen.

Onschuldige feiten, grote gevolgen

51 procent van de werknemers gebruikt de telefoon van het werk voor persoonlijke doeleinden. 49 procent laat zijn lunchpauze langer duren dan eigenlijk is toegestaan. Vier op de tien werknemers zegt wel eens een pauze in te lassen wanneer dat niet de bedoeling is.

Medewerkers komen ook geregeld te laat of vertrekken juist te vroeg. Enkelen geven ook toe overdreven kosten aan te rekenen.

“Werknemers nemen op die manier grote risico’s”, waarschuwt Kirsty Burgess, managing director van Reabur.com. “Men denkt vaak dat de werkgever zich niet bewust is van die kleine overtredingen, maar die beseft dat integendeel bijzonder goed. Relatief onschuldige feiten kunnen dan ook vaak aanleiding zijn van bijzonder zware sancties, met inbegrip van ontslag.”

(mo) - Bron: Express.be 

Aanbevolen jobs
Anderen bekeken ook