Stress
Vorige

1 van 500

Volgende

Helft managers heeft last van reisstress

9 augustus 2019
Voor veel managers horen zakenreizen bij hun job. Toch vindt 47 procent dat deze reisjes voor extra stress zorgen. Dat blijkt uit onderzoek in opdracht van Easynet Global.
Op zakenreis = stress!

Vooral Engelse, Italiaanse, Spaanse en Duitse managers vinden dat zakelijk reizen gepaard gaat met stress. Het meest ontspannen zijn Nederlandse en Belgische managers. Hiervan vindt respectievelijk 30 en 26 procent zakenreizen een te zware belasting. De oorzaken van die ontevredenheid? Lange wachttijden, vertragingen en irritante medereizigers. Over het aantal zakenreizen dat ze moeten maken, klagen de meeste managers (57%) niet. Meestal beschouwen ze het gewoon als een, weliswaar duur en milieuonvriendelijk, onderdeel van hun job.

Een andere reden waarom zakelijke trips voor meer stress zorgen, is dat ze nadelig zijn voor het evenwicht werk-privé. Een vaststelling waar steeds meer bedrijven zich bewust van zijn en bereid zijn om over na te denken. Om die reden zou videoconferencing opnieuw aan populariteit kunnen winnen. Wie niet vliegt, bespaart niet alleen op tijd en geld, maar blijkbaar dus ook op stress.

VIDEO: Tree Yoga, de ideale manier om te ontspannen op de luchthaven...

    

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs
Anderen bekeken ook