Waar vind ik jobs?
Vorige

1 van 544

Volgende

Haven Zeebrugge heeft meer dan duizend vacatures

Van de vier havens die zondag deelnemen aan de Vlaamse Havendag liggen er twee in West-Vlaanderen: Oostende en Zeebrugge. Alleen al in Zeebrugge zijn ze op zoek naar meer dan duizend nieuwe werkkrachten.
#

Op de Havendag van komende zondag 17 september zetten meerdere bedrijven hun deuren open. Ze laten zo met workshops, rondleidingen en demonstraties zien wat werken bij hen inhoudt. Bezoekers aan de Havendag zullen via qr-codes op de Havendagfolder naar de bedrijven met openstaande vacatures worden geleid. Deelnemende bedrijven/organisaties in Zeebrugge zijn onder meer APM Terminals, Depre Storage & Handling NV, Fluxys LNG Terminal, FOD Defensie, ICO, LINEAS, P&O North Sea Ferries, MBZ, PSA en de Vlaamse Visveiling.

Werk is er alvast genoeg. In 2016 steeg voor het eerst in vijf jaar de werkgelegenheidsgraad in België, en dook de werkloosheidsgraad onder de 8 procent. Ook in Brugge blijft de werkloosheid laag, gemiddeld 5,5 procent. Het aantal niet-werkende werkzoekenden lag al laag en blijft nog verder dalen.

Pop-upwerkwinkel

Wie wil werken, die vindt ook werk. Dat is zowat de slogan waarmee de stad Brugge en de haven van Zeebrugge de voorbije weken mee uitpakten. Zo viel een spectaculaire stijging op te merken van het aantal vacatures in Brugge en in zijn haven.

Om aan deze krapte op de arbeidsmarkt tegemoet te komen, besloot de dienst Tewerkstelling van de stad Brugge om op de Vlaamse Havendag van 17 september 2017 in Zeebrugge volop in te zetten op het doelgericht matchen van werkzoekenden en vacatures.

Daarom heeft Stad Brugge samen met VDAB, MBZ en de Marine in ‘Mijn Brugge’ aan het Stationsplein van eind augustus tot deze week een pop-upwerkwinkel over de haven van Zeebrugge ingericht. Daar zijn er ruim duizend vacatures. 1.500 werkzoekenden uit de ruime regio rond Zeebrugge werden gericht uitgenodigd naar deze pop-up werkwinkel, om te tonen welke jobs de haven biedt.

(kc/wv) - Meer info: www.vlaamsehavendag.be 

15 september 2017
Aanbevolen jobs

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte