Welke job past bij mij?
Vorige

1 van 598

Volgende

Handshake moet match tussen vraag en aanbod beklinken

10 mei 2018
Tijdens Handshake kunnen studenten en bedrijven contacten leggen met mekaar over een bedrijfsstage of bachelorproef.
Om er vroeg bij te zijn als het technisch talent zich aandient, deden meer dan 100 bedrijven vorige week mee aan Business Handshake, een netwerkevent van Hogeschool PXL. Als het direct contact tussen de ondernemingen en studenten uitmondde in een stageplaats, samenwerking voor de bachelorproef of zelfs een arbeidscontract, werd de deal meteen met een handdruk beklonken.

"Er zijn minder kandidaten voor elke openstaande vacature, want de spanning op de arbeidsmarkt is groot", weet Jean-Pierre Segers van PXL Business. "De jobinhoud verandert bovendien snel. Vandaar dat netwerkopbouw en gericht zoeken naar een bedrijf op basis van een sterke strategie, ongetwijfeld de beste fundamenten voor een efficiënte invulling van de openstaande vacatures betekenen."

Employer Branding

Eén van de enthousiaste deelnemers aan het event, was SKF Logistics in Tongeren. "We zijn voortdurend op zoek naar jong talent", aldus Hans Vander Perre, General Manager van SKF Logistics in Tongeren. "Het aanbieden van stageplaatsen is een toegevoegde waarde voor ons. We geloven sterk in Employee Care en in Community Care: in beide opzichten creëren we een win-win situaties voor de stagiair, de SKF-stagebegeleider, de academische instelling en SKF zelf.”

“Daarenboven is het noodzakelijk dat we ons als bedrijf in alle mogelijke opzichten positief profileren (employer branding) naar onze toekomstige werknemers. Tijdens die stages leren we de hen echt kennen. We begrijpen beter hun noden en leren wat hen boeit en motiveert. Op die manier kunnen we attractief worden en erin slagen om disruptieve marktomstandigheden met gemotiveerde medewerkers het hoofd te bieden."

(km)  

Aanbevolen jobs
Anderen bekeken ook