Waar vind ik jobs?
Vorige

1 van 575

Volgende

Handige Harry’s melden zich voor slimme meters

“Wie wil er nu niet gecoacht worden door experts?” (Maarten Broens, CEO van APK)
Het is een job die kan tellen: het plaatsen van digitale energiemeters. Heel Vlaanderen heeft er zo eentje nodig, wat maakt dat er veel handige Harry’s moeten gevonden worden om deze megaklus te klaren. APK Group uit Pelt pakt het ineens grondig aan: zij gaan maar liefst 250 installateurs zoeken, intensief opleiden en vervolgens het Vlaamse land laten doorkruisen.

Het is Fluvius, de netbeheerder voor alle gemeenten in Vlaanderen, die de slimme meters liever gisteren dan vandaag in alle woningen wil zien hangen. Logisch, want zo’n digitale meter, die de mechanische variant vervangt om het elektriciteits- en gasverbruik te meten, is bijzonder slim. Het toestel kan je precies vertellen waar en wanneer je veel stroom verbruikt, en zal je meterstanden automatisch doorsturen naar de netbeheerder.

Om zo’n gesofisticeerd toestel te kunnen plaatsen, heb je een slimme installateur nodig. Die geen twee linkerhanden heeft, bovendien. Maar zo’n supermannen zijn niet op iedere straathoek te vinden, en dus moet je het slim spelen. En dat doet APK.

Langdurig contract

“Fluvius heeft als uitvoerder van deze grootschalige opdracht gekozen voor TEA, wat een samenwerkingsverband is tussen APK Group uit Pelt en Esas uit Wilrijk”, zegt Maarten Broens, CEO van APK.

“We hebben allebei al veel ervaring in de installatie van diverse toepassingen aan huis, dus is de stap niet zo groot. Maar dat is het volume wel. Want door de toekenning van een nieuw, langdurig contract, zoeken we bovenop de 50 medewerkers die we al op dit project hebben ingezet, we nog eens 250 nieuwe collega’s. Ze moeten allemaal elektrisch geschoold zijn, wat niet meteen de groep is die momenteel hopeloos naar werk op zoek is…”

Meester-meter

En dus hebben APK Group en Esas een slim plannetje bedacht. Ze engageren zich om de equipe van 250 nieuwkomers te rekruteren, zelf op te leiden, te trainen en te coachen tot hun poulains als ‘meesters van de meters’ de baan op kunnen gestuurd worden. “De werving en selectie van de kandidaten gaat van start in maart”, vertelt Maarten Broens.

“Tijdens de jobdagen, die we speciaal voor de promotie van deze vacatures, in heel Vlaanderen gaan organiseren, willen we zoveel mogelijk kandidaten met een achtergrond in elektriciteit kunnen screenen. Komt er wederzijds een goed gevoel tot stand, dan kunnen de geslaagde kandidaten in april de opleidingscyclus aanvatten.”

Vork

Het is niet zomaar een cursus waarin je leert dat er met een vork niet in het stopcontact mag geprikt worden… “Nee, we gaan speciaal om deze nieuwe mensen klaar te stomen voor de job, twee eigen opleidingscentra openen”, legt Maarten Broens uit. “Het eerste komt in Diest, voor het andere zoeken we nog een ideale uitvalsbasis rond Gent.”

Voor de initiatiefnemers is die aanpak een manier om gekwalificeerde medewerkers te lokken. “Wie wil er nu niet opgeleid en bijgeschoold worden door ervaren coaches uit zijn vakgebied?” En de grootste beloning moet dan nog komen: vele jaren van werkzekerheid terwijl je mee sleutelt aan het energienet van de toekomst. Ook dat is wellicht voor de geïnteresseerden een drijfveer om mee aan boord te gaan”, besluit Maarten Broens. Voor slimmeriken!

(Kurt Meers) - Meer info: www.apkgroup.eu/nl/vacatures

6 maart 2020
  • Jobs voor installateur elektro
Aanbevolen jobs

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook