Starters
Vorige

1 van 207

Volgende
Volgend artikel:

Duizend diverse jobs in Antwerpen

Haal het meeste uit je twintiger jaren: 4 tips

Haal het meeste uit je twintiger jaren
Als jonge twintiger sta je in de pole position van je carrière: je bent hongerig naar ervaring en succes, er ligt nog een heel parcours voor je klaar om te ontdekken én je zult op korte tijd heel wat leren. Hoe pak je die “roaring twenties” succesvol aan? Met deze 4 gouden tips voor ambitieuze twintigers!

1. Relaties, connecties en netwerken

Ondanks je diploma weet je (nog) niet alles in het leven. Ook wat je carrièreplan of professionele richting betreft, is goed advies nog altijd welkom. Probeer je daarom te omringen met mensen die je kunnen inspireren en tot interessante inzichten brengen. Zo zul je na verloop van tijd aanvoelen welke richting voor jou het best aanvoelt.

Goed kunnen luisteren is een troef, maar praten evenzeer: laat weten wat jou in die eerste werkjaren bezighoudt en hoe je bepaalde keuzes of situaties ervaart. Je zou ervan versteld staan hoeveel mensen hun ervaring willen delen met jou!

Tip: vergeet LinkedIn niet. Dit zakelijk sociale media platform is dé place to be voor professionals die zich willen verbinden met gelijkgestemde professionele zielen.

Lees ook: 7 tips om meer uit je netwerk te halen, online én in het echt

2. Laat je coachen door een mentor

Naast een uitgebreid netwerk kan het geen kwaad om ook nog eens een goede en betrouwbare mentor te zoeken waarmee je een-op-een kunt sparren. Hij of zij kan je op een informele manier coachen en naast de juiste mindset ook nog heel wat doordachte tips & tricks geven.

Misschien is die naaste collega wel jouw ideale raadgever? Of die LinkedIn connectie waar je oprecht een professionele klik mee hebt? Durf te vragen!

Gen Z op de werkvloer: waarin verschillen zij?

3. Investeer in ervaringen

Ok, een goed loon is altijd mooi meegenomen maar nieuwe ervaringen gaan je nog rijker maken. Probeer te investeren in ervaringen die je kennis en vaardigheden verder ontwikkelen.

De beginjaren van je carrière zijn daar het ideale moment voor: door tijdens die hectische tropenjaren af en toe eens uit je comfortzone te treden, kun je soms verrassende paden en inzichten ontdekken.

Ontdek: 8 tips om je carrière een vliegende start te geven

4. Gun jezelf wat fouten onderweg

Je eerste nerveuze stappen op de arbeidsmarkt zullen sowieso soms behoorlijk spannend en confronterend zijn. Gun jezelf daarom als ambitieuze twintiger dus gerust een foutenmarge, je kunt er alleen maar uit leren.

Laat een professionele fout je zelfvertrouwen niet ondermijnen maar probeer dankbaar te zijn voor de les die je hieruit (hopelijk) geleerd hebt. Onthoud vooral dat niemand perfect is en al zeker niet de jonge twintiger die nog aan het begin van zijn of haar loopbaan staat.

E-GIDS: Klaar voor je eerste job!

(fd)

9 juni 2023
Anderen bekeken ook