Werkplek
Vorige

1 van 579

Volgende

Groene ideeën voor de nieuwe VRT-kantoren

27 januari 2012
De VRT heeft eindelijk concrete plannen om iets te doen aan hun stoffige en verouderde kantoren aan de Reyerslaan. Wij hebben alvast enkele tips voor de VRT-bonzen: voorzie veel licht en groen, alleen zo kan creativiteit optimaal gedijen.
Groene muur

“Medewerkers in een inspirerende en groene werkomgeving zijn gemotiveerder. Uit onderzoek blijkt dat dit een productiviteitswinst kan opleveren van wel 30 %. Medewerkers in zo’n kantoor staan positiever in het leven, zijn meer bezig met hun werk en hebben vaak een betere relatie met hun werkgever”, aldus Nico Joly, country manager van Ambius, expert in interieurbeplanting en het creëren van een aantrekkelijke werkomgeving.

Minder stress

Niet elk bedrijf heeft voldoende ruimte voor aantrekkelijke kantoren met veel licht en groenvoorzieningen. Maar zelfs dan zijn creatieve oplossingen mogelijk. Zo is er misschien zelfs nog hoop voor de huidige verouderde VRT-gebouwen?

“Een ‘verticale tuin’ bijvoorbeeld: een groene wand aan de binnen- of buitenkant van het kantoor. Verticale tuinen zijn een mooie esthetische oplossing voor kale kantoormuren. Het maakt werknemers bovendien ook gelukkiger en minder gestresseerd. Planten produceren namelijk niet alleen zuurstof, maar nemen ook koolstofdioxide op. Een groene wand buiten vangt daarnaast het fijn stof op en filtert het”, vertelt Nico Joly van Ambius. “Nog twee belangrijke voordelen: een groene wand dempt het geluid en zorgt - in de zomer en de winter - voor een isolerend effect en dus een fikse korting op de energierekening.”

Enkele foto’s van geslaagde verticale tuinen

(mr) 

Aanbevolen jobs
Anderen bekeken ook