Stageplaats
Vorige

1 van 58

Volgende

Google-stagiairs hangen het varken uit

Sinds dit jaar kunnen stagiairs van het technologiebedrijf Google tijdens hun stageperiode gratis verblijven in het complex Crescent Village Apartments in San Jose, Californië. Volgens buurtbewoners blijkt dat echter niet het beste idee.
#

Dat zo'n 400 jonge Google-stagiairs in juni hun intrede deden in het luxueuze Crescent Village, kwam voor de bewoners van het appartementencomplex als een totale verrassing. Ze werden namelijk niet op voorhand op de hoogte gebracht van de komst van de jongelui, die er klaarblijkelijk dagelijks de boel op stelten zetten.

Luide feestjes

De stagiairs, die maandelijks zo'n 6.000 dollar (+/- 4.600 euro), gratis eten, vervoer, danslessen etc. krijgen van hun (tijdelijke) werkgever Google, zorgen volgens klachten van buurtbewoners dagelijks voor overlast. Zo worden er regelmatig tijdens weekends én weekdagen luide feestjes georganiseerd in het anders zo rustige Crescent Village dat uit zo'n 1.750 appartementen bestaat.

Ook het zwembad en de bubbelbaden mogen er dagelijks aan geloven. Die worden namelijk ingepalmd door de 'losbandige' jongelui die er na de toegelaten openingsuren nog luid in zitten babbelen en zingen. Op de recensiewebsite Yelp omschrijft een buurman de situatie als 'problematisch'. Volgens hem zit het beveiligingspersoneel met de handen in het haar en hebben ze geen idee hoe ze de overlast kunnen stoppen.

'The Internship'

Het is de eerste keer dat Google een gratis verblijfplaats regelt voor zijn stagiairs. Andere jaren moesten de jongelui zelf voor een slaapplaats zorgen.

Misschien haalden de jonge stagiairs wat inspiratie uit de film 'The Internship' met Vince Vaughn en Owen Wilson?

(nm) - Bron: Dailymail.co.uk & Nymag.com 

15 juli 2013
Aanbevolen jobs

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook