Gelukkig op het werk
Vorige

1 van 917

Volgende

Geëngageerde werknemers zijn zeldzaam

23 februari 2011
U hebt het weer gedaan. Of net niet. Toch niet als het van uw inzet afhangt. Die blijkt namelijk zo goed als onbestaande te zijn. Althans, dat meent Volker Kitz, een Duitse carrièrecoach op basis van een - ook al Duits - onderzoek van het bureau Gallup.
een geëngageerde werknemer

Slechts 13 procent van wie werkt, is echt geëngageerd. De overgrote meerderheid, zo’n 66 procent - van de Duitsers welteverstaan - doet niet meer dan wat zijn chef minimaal van hem verwacht. 21 procent geeft ronduit toe mentaal volledig afgehaakt te zijn.

Zombies at work?

De oorzaak voor zoveel defaitisme ligt volgens Kitz - hoe kan het anders - bij de baas. Die toont veel te weinig waardering voor het werk van de mensen rondom en onder zich. Bijzonder frustrerend vindt Kitz dat.

Bijzonder lastig ook, aangezien een gebrek aan motivatie al te vaak ontaardt in een vicieuze cirkel. Die geestdodende spiraal kan u maar op één manier doorbreken: u moet uw problemen vooral niet verbergen. Neen, stap naar uw overste, zeg dat u het niet meer ziet zitten, dat u zich verveelt op het werk, dat het u allemaal kan gestolen worden en dat u mentaal blokkeert. Uw baas zal heel begripvol zijn.

(wv) 

Aanbevolen jobs
Anderen bekeken ook