Roken en drugs Vorige

1 van 26

Volgende

Financiële sector geplaagd door coke

De crisis belet niet dat er in de financiële sector wit poeder door de neus gejaagd wordt.

3 november 2009

Delen

coke

Ondanks vele ontslagen en lagere salarissen, blijft het cocaïnegebruik in The City - het financiële hart van Londen – ontzettend hoog. Neil Brenner van The Priori, een bekende ontwenningskliniek, ziet het aantal bankiers dat zich laat opnemen sterk stijgen.

Volgens hem lopen mensen in de financiële sector veel meer kans om door coke in de problemen te geraken dan andere werknemers. Dat komt omdat ze onder grote druk staan en zoeken naar hulpmiddelen om aan de gang te blijven, waarschuwde Brenner in het Britse parlement.

Cocaïne to the rescue

Nick Barton, hoofd van de liefdadigheidsorganisatie Action on Addiction, dat ook een aantal ontwenningscentra heeft, trad Brenner bij. Ook hij ziet geen vermindering in het aantal cokegebruikers uit The City dat bij zijn organisatie hulp zoekt. “Dit probleem is nog niet verdwenen”, zei hij.

De financiële crisis heeft de druk op bankmedewerkers alvast niet verminderd. Dat zet velen ertoe aan naar drugs te grijpen om hun productiviteit op peil te houden, aldus Barton. “Als mensen zoveel harder moeten werken, lijkt cocaïne zowel een hulpmiddel als een manier om zich te ontspannen.”

Maar de medische experts wezen er ook op dat alcoholmisbruik een veel groter probleem blijft onder professionals.

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?