Film: Taking Woodstock

Wat is Ang Lee toch een veelzijdige filmmaker. Hij populariseerde het Chinese martial arts-epos met Crouching Tiger Hidden Dragon, leerde ons homocowboys kennen in Brokeback Mountain en neemt ons nu mee naar Woodstock anno 1969 voor een alleraardigste komedie in de marge van het legendarische rockfestival.
#

In plaats van een historische evocatie van wat Woodstock heeft betekend voor de populaire cultuur in Amerika en wereldwijd, koos Lee voor een lichtvoetige kijk op hoe het voor de inwoners van het dorpje bij de festivalweide moet zijn geweest om plots meer dan een half miljoen groovy hippies door hun achtertuin te zien banjeren.

Om dat verhaal te vertellen, kiest Lee voor een Joods gezin dat een vervallen motel uitbaat vlak bij de festivalsite. Hun zoon is een keurige jongeman die voorzitter is van het plaatselijke handelscomité en zo tot zijn eigen verbazing in het hart van de organisatie terechtkomt. Op die manier leert hij zowel zichzelf, zijn roots als de veranderende zeden in het toenmalige Amerika kennen.

Ang Lee heeft succesvol alle clichés en valstrikken vermeden die op de loer liggen als je een film maakt over Woodstock. Uiteraard zijn er grote dosissen peace, love en modder te zien, en Lee filmde zelfs zeer geslaagd een psychedelische lsd-trip. Maar uiteindelijk is dit een mooi, warm, soms ontroerend en vooral zeer vermakelijk verhaal over een gezin dat door de tijdsgeest wordt ingehaald en daar sterker uit komt. Far out! (HDP)

Bekijk de trailer

 

film Taking Woodstock 21 oktober 2009
Aanbevolen jobs

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte