Aangeboden door TUC Rail

“Fier dat ik bijdraag aan grote spoorwegprojecten”

3 juni 2021
Zijn passie voor spoorwegen inspireerde Arnaud Haeyen om aan de slag te gaan bij TUC RAIL. Nadat hij jarenlang instond voor de veiligheid op spoorwerven, maakte hij zijn droom waar: Arnaud werd treinbestuurder.

“Met een diesellocomotief trek ik werktreinen. Ik zorg ervoor dat de trein ter plaatse raakt en kan worden ingezet voor de werken. We werken over het hele land aan de modernisering van het spoorwegennet. Ik heb een auto ter beschikking. Daarmee rijd ik naar de plek waar mijn trein staat. Ik moet dus niet eerst naar onze centrale vestiging in Schaarbeek.”

“Tien jaar geleden begon ik bij TUC RAIL als Site Safety Employee. Die titel bundelt verschillende veiligheidsfuncties op de werf. Sommigen zorgen voor veilige spoorwegovergangen op de werf. Andere collega’s gaan mee als begeleider op de werktrein. Of ze hebben de verantwoordelijkheid voor de coördinatie van de werf.”

Schakels in grote ketting

“Toen TUC RAIL intern op zoek was naar treinbestuurders, stelde ik me kandidaat. Ik volgde een opleiding van één jaar. Ik slaagde en werd treinbestuurder. Daarmee maakte ik mijn droom waar, want ik was al heel lang gebeten door de spoorwegen. Ik ben fier dat ik kan bijdragen aan grote spoorwegprojecten. Iedere taak is belangrijk om tot een resultaat te komen. We zijn allemaal schakels in een grote ketting.”

“Aan het station van Linkebeek realiseerden we een busstation bovenop de sporen. En we maakten de verdubbeling van het aantal sporen mogelijk. Op een nacht sloten we het hele dorp af toen gigantische betonnen balken van 80 meter arriveerden. We plaatsten die zonder 1 centimeter afwijking. Het gaf me een enorme voldoening dat de maandenlange voorbereiding resulteerde in een perfect resultaat.”

Talenten

“Weet je wat zo fijn is bij TUC RAIL? Je kan er aan de slag op heel uiteenlopende terreinen. Denk maar aan administratie, informatica, design, civiele techniek, veiligheid, mechanica of elektronica. Je wordt ook ingezet naargelang jouw talenten. En het hr-departement staat heel dicht bij ons. Je kan er altijd terecht met vragen of voor begeleiding.”

Meer info vind je op jobs.tucrail.be

(William Visterin)

TUC Rail: 23 jobs
Voeg je CV toe
Jobs voor jou zal je betere jobs suggereren gebaseerd op je opleiding, vaardigheden en werkervaring.

Ontvang per mail jobs op maat

Ontvang nieuwe 'TUC Rail' jobs meteen in je mailbox.