Meer/minder verdienen Vorige

1 van 279

Volgende

Facebook op werk belangrijker dan loon

30 juni 2010 is uitgeroepen tot internationale Social Media Day. En dat zullen ook werkgevers geweten hebben! Eén op vijf wil op het werk immers zonder probleem kunnen Facebooken en Twitteren.

30 juni 2010

Delen

Facebook

Tachtig procent van de werknemers vindt zijn privémail mogen controleren tijdens de werkuren belangrijker dan loon. Dat bleek uit een enquête van de Britse beveiligingsfabrikant Clearswift, die 1.600 managers en werknemers uit Groot-Brittannië, Duitsland, Amerika en Australië ondervroeg.

Voor de ruime meerderheid van de ondervraagden geldt dat vrij rondsurfen op het net, en het vertrouwen krijgen van de baas dat ze hun tijd desondanks efficiënt benutten, belangrijker is dan het salaris. Een vijfde (21 procent) stelt zelfs dat als hij niet mag twitteren, privé e-mailen, webwinkelen of Facebooken, hij op zoek zou gaan naar een andere baan.

Arm afhakken

25- tot 35-jarigen hechten hier het meeste waarde aan. Volgens Andrew Wyatt, de operationeel directeur van Clearswift, zijn de onderzoeksresultaten schokkend gezien de economische crisis en hoge werkloosheidcijfers, maar toch ook logisch: “Die generatie is opgegroeid met internet, ze zijn sinds hun geboorte overal en altijd verbonden. Hen de toegang ontzeggen tot sociaalnetwerksites op de werkplek voelt hetzelfde als het afhakken van hun rechterarm.”

Vooral mannen

Tweederde (66 procent) maakt het privésurfen goed door langer door te werken of door geen lunchpauze te nemen.

Vooral mannen maken zich schuldig aan Facebook checken op kantoor: 48 procent, tegenover 36 procent bij de vrouwen. Ook checken zij vaker hun privé e-mail dan vrouwen (69 tegenover 54 procent) en bezoeken ze regelmatiger een webwinkel (34 ten opzichte van 20 procent).

(kv) - bron: ZDNet   

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?