Evy Gruyaert: 'Hoofdpijn van rubberen turnpantoffels aan elkaar te knopen'

Evy Gruyaert is televisiepresentatrice en het gezicht van de ‘Start to …’-reeksen. Opnames voor Vlaanderen Vakantieland en haar nieuwe programma Zoo of love combineert ze met haar juwelencollectie Malice in Wonderland.
#

Waar ben je deze zomer zoal mee bezig?

Ik ben aan het omroepen, doe af en toe een Vlaanderen Vakantieland en ben ook vaak bezig met opnames voor mijn nieuw programma Zoo of love waarin we de kweekprogramma’s van de Zoo van Antwerpen en Planckendael volgen. Ik heb al véél beestjes geboren zien worden! Verder ben ik bezig met m’n juwelencollectie Malice in Wonderland: er komt in het najaar een ‘Meet Malice’ event waar iedereen de volledig nieuwe collectie kan bekijken. Komt daar nog bij dat de site binnenkort ook helemaal verandert, en ook de webshop in een nieuw kleedje wordt gestopt. Véél werk dus.

Wat was de leukste vakantiejob die je ooit gedaan hebt?

Een hele leuke vakantiejob was voor Roularta, we waren met twee en moesten alle kuststeden aandoen om er reclame te maken aan de krantenwinkels: mensen een gratis editie en een cadeautje zoals een strandbal geven. We hadden een auto ter beschikking en moesten gewoon zien dat we een bepaald aantal mensen aanspraken in verschillende talen en onze spullen uitdeelden. Dat was tof omdat ik buiten was en dagelijks de zee zag.

Ook héél leuk was prei planten. Dat heb ik als kind gedaan bij ‘den boer’, een traditie bij ons in West-Vlaanderen. Ik vond de sfeer met de andere kinderen, en de pauze op het land met de boterhammetjes met kaas, en de occasionele aardegevechten echt tof!

Wat was de ergste studentenjob die je ooit gedaan hebt?

Eigenlijk heb ik nooit echt erge studentenjobs gedaan. Ik heb nog in de plaatselijke Supra Bazar gewerkt waar ze écht alles hadden: van fietsonderdelen, badkamers, ondergoed, schoolgerief tot tuinmateriaal en verlichting. Ik vond het leuk om daar winkeltje te spelen. Op het einde van augustus moest ik de traditionele rubberen turnpantoffels aan elkaar vastknopen, dat vond ik minder: stinken dat die dingen deden! Ik heb meer dan eens hoofdpijn aan die pantoffeltjes overgehouden.

Hoeveel werd je toen betaald?

Daar heb ik geen flauw benul meer van … Echt waar.

(mr) &nbsp

26 december 2011
Aanbevolen jobs

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook